Πώς θα συμπαθήσουν οι άλλοι από την πρώτη ματιά;

Όπως πολλές φορές έχετε πιάσεις τον εαυτό σας να χρησιμοποιεί το ένστικτό του προκειμένου να σχηματίσει μια άποψη για τους ανθρώπους που δε γνωρίζει καλά, έτσι και οι υπόλοιποι κάνουν το ίδιο με σας.

 

Η Ανν Ντεμαράις, Ph.D., ειδικός στη διαπροσωπική επικοινωνία και συγγραφέας του First Impressions: What You Don’t Know About How Others See You, μοιράζεται μαζί σας μυστικά που θα κάνουν τους άλλους να σας συμπαθήσουν με την πρώτη ματιά!

Κάντε καλές ερωτήσεις
Δείχνοντας ενδιαφέρον σε έναν άνθρωπο που γνωρίζετε για πρώτη φορά μπορεί να σας εγγυηθεί μια θετική πρώτη εντύπωση. Κάνοντας ερωτήσεις που καταλήγουν σε απαντήσεις με ναι ή όχι μπορεί να βαλτώσουν τη συζήτηση, γι’ αυτό φροντίστε να κάνετε τέτοιες που να οδηγούν σε πιο περιγραφικές απαντήσεις.

Δώστε προσοχή στην ταχύτητα του λόγου των άλλων
Όσοι μιλούν γρήγορα προτιμούν και οι συνομιλητές τους να κάνουν το ίδιο, όπως αντίστοιχα συμβαίνει και με αυτούς που μιλούν με πιο αργούς ρυθμούς. Αν μπορείτε, προσαρμόστε κι εσείς το λόγο σας αναλόγως!

Κρατάτε την επαφή με τα μάτια
Οι περισσότεροι άνθρωποι κοιτούν τον άλλον στα μάτια κατά 70% στη διάρκεια μιας συζήτησης, αλλά το να φτάσετε το ποσοστό στο 95% το χρόνου, σας κάνει ακόμα πιο συμπαθητικούς. Αυτοί που στρέφουν το βλέμμα τους για περισσότερο από το 30% του χρόνου που κουβεντιάζουν με τους άλλους, θεωρούνται συνήθως απόμακροι και ανειλικρινείς.

 

Το μυστικό

Μερικές φορές δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να συμπαθήσουν οι άλλοι. Ένα ζεστό και ειλικρινές χαμόγελο καθώς και το πραγματικό ενδιαφέρον για τον άλλον έχει απίστευτα αποτελέσματα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ