Πώς να επιλέγετε ό,τι σας κάνει χαρούμενους

Ο καθένας μας έχει μια διαφορετική ιστορία να πει για τη ζωή του μέσα από την καθημερινότητα. Όλοι μας έχουμε προβλήματα που κουβαλάμε, ωστόσο η ζωή μας είναι μοναδική και από εμάς εξαρτάται να γίνει και μοναδικά όμορφη. Ο ψυχολόγος Γιάννης Ξηντάρας σας δείχνει τον τρόπο πώς να επιλέγετε ό,τι σας κάνει χαρούμενους.

Πόσες φορές δεν αισθανόμαστε εξουθενωμένοι και κουρασμένοι από τις δυσκολίες της ζωής! Σαν να βρισκόμαστε σε τρενάκι του λούνα παρκ, η διάθεσή μας, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας, κυμαίνεται από τα βάθη της θλίψης στη χαρά. Χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε την κατάσταση αυτή, να μην την προσπεράσουμε και κάθε φορά να προσπαθούμε να εκπαιδεύουμε το νου μας να είναι σε εγρήγορση, ώστε τις κομβικές εκείνες στιγμές να κάνουμε σωστές επιλογές.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει να επιλέγουμε ό,τι μας κάνει πιο χαρούμενους, πιο γεμάτους, πιο λαμπερούς, πιο θετικούς. Πώς θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε, για να το επιτύχουμε;

Οι αλληλεπιδράσεις μας: Όλοι μας είμαστε χαρούμενοι, όταν περιβαλλόμαστε από ανθρώπους που μας αγαπούν και τους αγαπάμε, από ανθρώπους που μας εκτιμούν. Επιζητούμε τη σταθερότητα, τη γλυκύτητα, ένα γλυκό ενθαρρυντικό λόγο, ένα χαμόγελο. Ας είμαστε οι πρώτοι που θα το δώσουμε αυτό! Θα επιστρέψει πάλι σε εμάς!

Προτεραιότητες! Η σωστή οργάνωση του χρόνου σεβόμενοι τις ανάγκες μας είναι ευεργετική και καρποφόρα. Αδράξτε τις ευκαιρίες για πράγματα που θέλετε να κάνετε και αφήστε χωρίς τύψεις ό,τι δεν προλαβαίνετε να τελειώσετε σήμερα. Ο χρόνος φτιάχτηκε για τους ανθρώπους από τους ανθρώπους!

Φροντίστε το σώμα για έναν πιο ήρεμο νου και πιο ευχάριστη καθημερινότητα! Ένας απλός περίπατος, ένα ζεστό μπάνιο, ένα ωραίο βιβλίο και ό,τι μας δίνει την αίσθηση της προσωπικής περιποίησης δίνουν μια νέα χροιά στην καθημερινότητά μας, μας υπενθυμίζουν πόσο σημαντικό είναι να αγαπιόμαστε …από τον ίδιο μας τον εαυτό.

Προσέξτε τις μικρές χαρές στη ζωή, όπως τα γεύματα. Ένα μαγειρεμένο με φροντίδα φαγητό πάντα δίνει ικανοποίηση στην καθημερινότητα. Ακόμη κι αν είναι ένα κρύο τοστ σε ταπεράκι, ίσως μας ζεστάνει που σκεφθήκαμε τον εαυτό μας. Κρύα ή ζεστά γεύματα έχουν τη δική τους θέση στη ρουτίνα μας, ετοιμάστηκαν με ενδιαφέρον..

Όλα τα παραπάνω είναι απλώς κάποιες προτάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας. Η ουσία είναι ότι κάθε ημέρα έχουμε αμέτρητες ευκαιρίες να δώσουμε χαρά στον εαυτό μας και να δώσουμε πιο αυθόρμητα, πια, χαρά και στους γύρω μας. Εξάλλου είναι τα μικρά μικρά πράγματα που συνθέτουν τη ζωή μας κι αυτά είναι ανεκτίμητα! Σκεφτείτε και επιλέξτε με χαμόγελο!

Σας ενδιαφέρει

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης «Επαφή», σας προσκαλεί στο βιωματικό σεμινάριο που διοργανώνει, με θέμα:  «Μην σπαταλάτε τις ζωές σας στα πρέπει και τις απόψεις των άλλων.»

Έχουμε τις κεραίες μας τεντωμένες να αφουγκραστούμε την εκτίμηση των άλλων για εμάς, με αποτέλεσμα να απομακρυνόμαστε απ’ τον πραγματικό μας εαυτό, αυτό που αυθεντικά θέλουμε οι ίδιοι, θυσιάζοντας τις επιθυμίες μας και τις δυνατότητες μας στο βωμό της δημόσιας εικόνας. Υιοθετούμε πρότυπα από την τηλεόραση, τα περιοδικά, από κάθε τι άλλο έξω από εμάς καταπιέζοντας τον εαυτό μας να γίνουμε κάτι άλλο από αυτό που είμαστε… Όμως κανείς δεν μπορεί να πάει πίσω και να κάνει μια νέα αρχή αλλά ο καθένας μπορεί να ξεκινήσει σήμερα και να δημιουργήσει ένα διαφορετικό τέλος. Τολμήστε το!

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το συγκεκριμένο σεμινάριο, κάνοντας κλικ εδώ.

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Κέντρο Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης «Επαφή»
  • ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Γιάννης Ξηντάρας, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής
  • ΗΜΕΡΟΜΗΝΙA: Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, στις 18.30 – 20.30μ.μ
  • ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 20€ (10€ για άνεργους, πολύτεκνους και φοιτητές)
  • ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ: Με τηλεφωνική επικοινωνία για εκδήλωση ενδιαφέροντος.
  • ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210.66.19.177

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Λ. Μαραθώνος 79, Σταυρός Αγίας Παρασκευής

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ