Πώς να ξεκαθαρίσετε το μυαλό σας!

Υπάρχουν τρία μυστικά που θα σας βοηθήσουν να ξεκαθαρίσετε το μυαλό σας και να νιώσετε ήρεμοι.

Καθαρίζετε το σπίτι, πετάτε, χαρίζετε, ξεκαθαρίζετε. Μπορεί να πρόκειται για μία κουραστική διαδικασία, αλλά όταν την ολοκληρώσετε νιώθετε ξαλαφρωμένοι, ανακουφισμένοι και έτοιμοι να καθίσετε και να ευχαριστηθείτε το σπίτι σας. Να ξεκουραστείτε πραγματικά. Κάπως αντίστοιχα προτείνουν οι ειδικοί να κάνετε και με το μυαλό σας προσπαθώντας να ξεκαθαρίσετε όλα όσα έχετε μέσα στο κεφάλι σας. Αλλιώς κινδυνεύετε να επιβαρύνετε την πνευματική σας υγεία με άχρηστες έγνοιες και πεποιθήσεις και να μην έχετε αρκετό «χώρο» ώστε να επικεντρωθείτε στα όσα πράγματι θέλετε από τη ζωή, στους στόχους σας και τα όνειρά σας.

1 Εντοπίστε τις αξίες σας

Κάντε μία λίστα με τα 3 με 5 πράγματα που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία για εσάς ή/και που αποτελούν τις αξίες σας.

2 Καταγράψτε πώς περνάτε μία τυπική ημέρα σας

Αν δεν μπορείτε να σκεφτείτε μία τυπική ημέρα θυμηθείτε πώς περάσατε τις ημέρες σας την προηγούμενη μία ή δύο εβδομάδες. Ας παρατηρήσετε τώρα πόσες και ποιες από τις δραστηριότητές σας, που καταγράψατε, σχετίζονται με τις βασικές σας αρχές και τα κεντρικά σας ενδιαφέροντα.

3 Μη λέτε σε όλα “ναι”

Ας σκεφτείτε πόσα πράγματα σας προτείνουν καθημερινά και ας αναλογιστείτε κάθε φορά ως εξής: «Αν πω ναι σε αυτό σε τι θα πω όχι;». Αυτός ο τρόπος σκέψης θα σας βοηθήσει να κάνετε σωστότερες επιλογές, να είσαστε πιο φειδωλοί στα «ναι» που λέτε και στα όσα αναλαμβάνετε και να μην ενθουσιάζεστε συνεχώς και εύκολα από καθετί καινούργιο. Αλλωστε το πολύ δεν είναι πάντα και το καλύτερο.

Το μυστικό

Μην ξεχνάτε να τακτοποιήσετε και το σπίτι σας για να αδειάσει και το μυαλό σας: έρευνες έχουν δείξει ότι όταν περιτριγυριζόμαστε από πολλά αντικείμενα κινδυνεύουμε να γινόμαστε πιο αναβλητικοί, να παίρνουμε λιγότερη ευχαρίστηση από τη ζωή και να νιώθουμε περισσότερο στρες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ