Σεξ: 5 μυστικά για να επαναφέρετε τη λίμπιντό σας

Αφήστε στην άκρη την ερωτική μουσική και τα αφροδισιακά. Αυτοί είναι οι τρόποι που αποδεδειγμένα θα ενισχύσουν τη σεξουαλική σας επιθυμία.

1 Ασκηθείτε
Σε μια μελέτη, περίπου το 60% των γυναικών που ασκούνταν, βαθμολόγησαν τον εαυτό τους πάνω από το μέσο όρο όσον αφορά τη σεξουαλική επιθυμία. «Η άσκηση αυξάνει τη ροή αίματος στα γεννητικά όργανα, γι’ αυτό έχετε περισσότερη όρεξη για σεξ μετά την προπόνηση», λέει η Μάριαν Μπράντον, PhD, μια από τους συγγραφείς του Reclaiming Desire: 4 Keys to Finding Your Lost Libido.

2 Κάντε ένα μάθημα μαζί
Όταν δοκιμάζετε κάτι καινούριο, εκκρίνονται στον εγκέφαλο χημικά που σας κάνουν να νιώθετε καλά, όπως η ντοπαμίνη.

3 Πείτε μια φαντασίωσή σας
Μην κρατάτε μυστικές τις σεξουαλικές σας σκέψεις και φαντασιώσεις. Το να μοιράζεστε τις φαντασιώσεις σας είναι διεγερτικό και βελτιώνει την επικοινωνία μεταξύ σας.

4 Πειραματιστείτε
Η δημιουργία συναρπαστικού κλίματος στην κρεβατοκάμαρα σας βοηθά να δεθείτε ξανά. Δοκιμάστε μια νέα στάση, ένα παιχνίδι ρόλων ή πειραματιστείτε με σεξουαλικά βοηθήματα.

5 Φάτε μεσογειακά
Η μεσογειακή διατροφή, που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο, ενισχύει το κυκλοφορικό, βελτιώνοντας τη σεξουαλική επιθυμία και τη διέγερση.

Το μυστικό

Αν έχετε δοκιμάσει τα πάντα και έχετε ακόμα πρόβλημα, ίσως πρέπει να επισκεφθείτε έναν ψυχολόγο ή σεξολόγο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ