Τί σας εμποδίζει να πετύχετε τους στόχους σας; Ένας και μοναδικός λόγος!

Καθημερινά άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θέτουν στόχους. Άλλοι να πάρουν προαγωγή στη δουλειά τους, άλλοι να πάρουν πτυχίο, άλλοι να βρουν τον έρωτα.

Οσο μικροί ή μεγάλοι είναι αυτοί οι στόχοι, ο καθένας θέλει να τους επιτύχει και να χαμογελάσει.

Η Είμι Κάντις, ψυχολόγος του Χάρβαρντ, τονίζει πως το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι πως επικεντρώνονται στο αποτέλεσμα και όχι στη διαδικασία.

Η ψυχολόγος, που είναι ειδικός στην ανθρώπινη συμπεριφορά, διαπιστώνει πως πολλοί νιώθουν αποτυχημένοι, λόγω της αποτυχίας επίτευξης μη ρεαλιστικών ή κακώς προγραμματισμένων στόχων.

«Είναι τόσο μεγάλο και τόσο μακρινό», λέει η Κάντις για στόχους, όπως η δουλειά των ονείρων ή απώλεια 40 κιλών. «Ολα απαιτούν ένα εκατομμύριο μικρά βήματα και καθένα από αυτά συνοδεύεται από μια ευκαιρία αποτυχίας», προσθέτει.

Οπως τονίζει, αυτό που πρέπει όλοι να κάνουν είναι να σταθούν στη διαδικασία και να χαρούν με τα όσα θα επιτύχουν κατά τη διάρκεια αυτής.

«Μεγάλη έρευνα έδειξε πως τα καταφέρνουμε καλύτερα αν επικεντρωνόμαστε στις μικρές αλλαγές, σε μικρά κομμάτια βελτίωσης», τονίζει.

Αυτό σημαίνει πως αν θέλετε πχ. από τρέξετε σε μαραθώνιο, δεν θα μπορείτε να το κάνετε αν από την πρώτη ημέρα τρέψετε πάνω από 10 χλμ! Αν όμως τρέξετε 1 χλμ. και αρχίσετε να ανεβαίνεται σταδιακά, θα αισθανθείτε πλήρης. Ετσι, δημιουργείτε και ένα επιπλέον κίνητρο στον εαυτό σας, να προσπαθείτε κάθε μέρα για το κάτι παραπάνω

Πηγή:iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ