Τα δύο μυστικά του έρωτα

Λένε πως σε μια σχέση το σεξ είναι ο αφρός, το κύμα ο έρωτας κι η θάλασσα η αγάπη, ο αφρός είναι γλυκός, το κύμα υπέροχο, αλλά κάποτε κοπάζει, και τι μένει; Πώς χτίζω έναν έρωτα με ποιότητα και διάρκεια; O Χρήστος Αποστολάκος συγγραφέας, ολιστικός θεραπευτής εξηγεί.

Έπειτα από χρόνια έρευνας πάνω σ’ αυτό το θέμα, καταλήξαμε σε κάποια σωτήρια μυστικά.

1ο Μυστικό: Ο καθρέφτης

Αν ψάχνω έρωτα υπέροχο, πρώτα ερωτεύομαι ένα άτομο υπέροχο, που λαχταρά να με γνωρίσει· αλλά εγώ ίσως το έχω αποθηκεύσει στον παλιό σκληρό μου δίσκο-και τον ξέχασα. Αν είναι έτσι, τον βγάζω απ’ το ντουλάπι, τον ακούω, με ακούω, με μαθαίνω, με φροντίζω, με δέχομαι όπως είμαι-αλλιώς, αν ο καθρέφτης δεν με θέλει… Θα πείτε, αυτό θέλει δουλειάμ σαφώς, ο έρωτας δεν πέφτει εξ ουρανού, ας λέει το Χόλυγουντ. Το μυστικό λοιπόν είναι απλό: ερωτεύσου τον εαυτό σου, για να βρεις έρωτα που αξίζει.

2ο Μυστικό: Η ορχήστρα

Φαντάσου μια σχέση σαν κονσέρτο, όπου παίζουν δυο ορχήστρες. Η δικιά σου κι η δικιά του. Κάθε ορχήστρα έχει τρία όργανα: μυαλό, καρδιά και σώμα. Το θέμα είναι να συντονίσεις τα τρία όργανα στον έρωτα καλά, να ελέγξεις το μυαλό, ν’ ανοίξεις στο συναίσθημα και ν’ αφήσεις το σώμα ελεύθερο.
Κι αν συντονίσει ο σύντροφός σου τα όργανά του κι αν οι ήχοι σας ταιριάζουν, τότε πάτε σε μια σχέση εκπληκτική και σ’ ένα σεξ.

Tip: Συνήθως στην ορχήστρα μαέστρος είναι το κεφάλι. Σου προτείνουμε να δώσεις την μπαγκέτα στην καρδιά (στην αληθινή καρδιά, αυτήν που βλέπει την ουσία).

Όπως γράφω στο βιβλίο μου Οι επτά πνευματικοί νόμοι του έρωτα: …Καρδιά ανοιχτή δεν σημαίνει το εύκολο δάκρυ, το ρηχό. Σημαίνει δέχομαι εμένα άρα κι εσένα έτσι όπως είσαι, με το πάχος σου, την τρέλα σου, τα κόμπλεξ σου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ