Τι ακριβώς κάνει μια γυναίκα δυναμική;

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα και μάθετε τί ακριβώς κάνει μία γυναίκα δυνατή και δυναμική;

1. Η δυναμική γυναίκα αποδέχεται τις αδυναμίες της
Όταν αναγνωρίζουμε και αποδεχόμαστε τις αδυναμίες μας σημαίνει πως γνωρίζουμε πώς να επικοινωνούμε με τα συναισθήματά μας. Αυτό σημαίνει επίσης ότι αποδεχόμαστε αυτό που είμαστε, γνωρίζουμε τα δυνατά μας σημεία και όσα είναι σημαντικά για την αποδοχή του εαυτού μας αλλά και για τη συνύπαρξή μας με τους άλλους ανθρώπους.
Το ζήτημα της αποδοχής των αδυναμιών μας δεν είναι συνώνυμο της ηττοπάθειας. Είναι ακριβώς το αντίθετο. Για παράδειγμα, σκεφτείτε τους ανθρώπους που αποκρύπτουν συνέχεια τα συναισθήματά τους. Επιλέγουν να μη βλέπουν, να μη δέχονται ή να μην αντιμετωπίζουν τα πράγματα που τους βλάπτουν.
Σιγά σιγά, χτίζουν ένα τείχος γύρω τους και προσπαθούν να μείνουν κρυμμένοι πίσω από αυτό. Κάνουν τα πάντα να διασφαλίσουν ότι κανείς δεν γνωρίζει τα προσωπικά τους προβλήματα. Αποφεύγουν τη διαχείριση ή την αντιμετώπιση των πραγματικών εσωτερικών αναγκών τους.
Αυτό το είδος δυναμικής είναι πηγή τρομερών δεινών και ανωριμότητας. Όσοι κρύβουν ή επιλέγουν να κοιτάξουν αλλού όταν κάτι τους πονάει, δεν είναι ισχυροί.

Δυναμικοί άνθρωποι είναι εκείνοι που επιτρέπουν στον εαυτό τους να είναι ευάλωτος, ενθαρρύνοντας έτσι την αποδοχή, την κατανόηση και την εξέλιξη του εαυτού τους.

2. Η δυναμική γυναίκα επιλέγει χωρίς φόβο
Ένα ακόμη από τα χαρακτηριστικά των δυναμικών γυναικών είναι να επιλέγουν, να αποφασίζουν και να προχωρούν χωρίς φόβο. Δεν είναι προτεραιότητά τους να ευχαριστήσουν τους άλλους. Κάθε βήμα τους προέρχεται από μια καθαρά προσωπική τους απόφαση.

Δεν σταματούν ποτέ να επιδιώκουν τη βελτίωση του εαυτού τους. Φυσικά, ακούνε όλα όσα θέλει να τους πει το περιβάλλον τους. Αποδέχονται τις διαφορετικές γνώμες, αναζητούν και εκτιμούν τις συμβουλές. Τελικά, όμως, η οριστική απόφαση εξαρτάται από τις ίδιες.
Παράλληλα, ενώ δεν φοβούνται να χαράξουν τον δικό τους δρόμο, δεν φοβούνται να εγκαταλείψουν πράγματα που δεν τους αρέσουν.
Δεν είναι επίσης άνθρωποι που δεν βάζουν στόχο την κορυφή, που επιλέγουν να ψαλιδίσουν τα όνειρά τους ή να κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αυτοεκτίμησή τους.

3. Η δυναμική γυναίκα αγαπά τη μοναξιά της
Χαρακτηριστικά των δυναμικών γυναικών – Γυναίκα περπατά στην εξοχήΜια γυναίκα δεν χρειάζεται να είναι σε μια σχέση για να αισθάνεται ολοκληρωμένη. Είναι από μόνη της πλήρης και γνωρίζει τι είναι αυτό που τη γεμίζει και της δίνει ικανοποίηση.

Έχοντας αυτό ως αφετηρία, οι δυναμικές γυναίκες δομούν με αυτόν τον τρόπο υγιέστερες και πιο ευτυχισμένες ερωτικές σχέσεις. Δεν χρειάζονται κάποιον άλλον να τους αναπληρώσει τα κενά ή να τους γιατρέψει τις πληγές. Είναι σε θέση να δώσουν στον σύντροφό τους το καλύτερο για να φτιάξουν μαζί του ισορροπημένες, ευτυχισμένες και ώριμες σχέσεις.
Ταυτόχρονα, κάτι που τις χαρακτηρίζει είναι η ευχαρίστηση να απολαμβάνουν το πέρασμα του χρόνου.
Αυτό είναι ένα χάρισμα που έχουν έμφυτο οι ισχυρές γυναίκες. Με αυτό, μπορούν να ενθαρρύνουν έναν υγιή εσωτερικό διάλογο, να σκεφτούν το παρόν τους και να ονειρευτούν το μέλλον τους.

4. Η δυναμική γυναίκα επενδύει στην προσωπική ανάπτυξη
Οι γυναίκες που έχουν επικεντρωθεί πλήρως στο να λαμβάνουν την προσοχή των άλλων, αφήνουν πίσω τον εαυτό τους. Ξεχνούν τις δικές τους ανάγκες, ακόμη και τη δική τους υγεία και δεν φροντίζουν να τροφοδοτούν σωστά τη δική τους αυτοεκτίμηση.

Ένα ακόμη από τα χαρακτηριστικά των δυναμικών γυναικών είναι το εξής: Νιώθουν σημαντικές, πολύτιμες και ότι αξίζουν όλη την αγάπη του κόσμου, ειδικά από τον ίδιο τους τον εαυτό.
Αυτό συμβαίνει επειδή χωρίς την αγάπη για τον εαυτό τους, τίποτα δεν έχει νόημα. Αν δεν επενδύσετε χρόνο, ενέργεια και προσοχή στην προσωπική σας ζωή, τίποτα δεν έχει αξία.
Το να σκέφτεται κανείς έτσι δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την εγωπάθεια και τον εγωκεντρισμό. Στον αντίποδα, έχει να κάνει με το πόσο ψυχολογικά και συναισθηματικά ισορροπημένος είναι.

5. Η δυναμική γυναίκα έχει άποψη για όσα συμβαίνουν
Οι ισχυρές γυναίκες είναι αποφασιστικές και έχουν γνώμη. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που τις κάνει να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους, ενώ σέβονται παράλληλα των άλλων.
Το να ζει κάποιος σύμφωνα με τα δικά του ιδανικά είναι συνώνυμο της ελευθερίας και της ευτυχίας. Αυτό σημαίνει πως η συμβίωση με κάποιον άλλο θα είναι ισορροπημένη και χωρίς προσπάθειες εξαπάτησης ή χειραγώγησης.

Είναι σημαντικό να μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους χωρίς φόβο και χωρίς να ανησυχούν για την κριτική που θα δεχθούν. Τίποτα δεν είναι τόσο σημαντικό όσο η αναγνώριση της ισότητάς τους και πως η γνώμη τους μετρά όσο όλων των άλλων.

6. Η δυναμικέή γυναίκα αγαπά και αγαπιέται 
Οι δυναμικές γυναίκες αγαπούν και το κάνουν αυτό με την ένταση, την αυθεντικότητα και την ωριμότητα που τις διακρίνουν. Την ίδια στιγμή, η αγάπη που δίνουν είναι η κινητήριος δύναμη στη ζωή των συντρόφων τους, της οικογένειας και των φίλων τους.

Πρόκειται για μια γενναία αγάπη που αγκαλιάζει, εμπνέει, περιβάλλει και δίνει αξία στον άλλον.
Ταυτόχρονα, δεν ξεχνούν ότι αξίζουν και οι ίδιες την καλύτερη αγάπη. Αγάπη που τις βοηθά να εξελίσσονται και δεν είναι τοξική ώστε να τις βλάπτει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ