Απιστία: 3 μυστικά για να την ξεπεράσετε

Η απιστία λειτουργεί κατά βάση αρνητικά σε μία σχέση. Προκαλεί πόνο, απόρριψη, έλλειψη εμπιστοσύνης, θυμό, ένταση, στεναχώρια στην ευρύτερη οικογένεια και δυσκολία διαχείρισης συναισθημάτων των παιδιών για το γονιό που βγήκε από την τροχιά της οικογενειακής ισορροπίας.

Όμως μπορείτε να τη διαχειριστείτε. Μετά από μια απιστία χρειάζεται κοινή προσπάθεια για να λυθούν τα προβλήματα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας που έχουν δημιουργηθεί. Το ζευγάρι πρέπει να πάρει την απόφαση να προσπαθήσει να βελτιώσει τη σχέση του, ακόμα κι αν θεωρεί το αποτέλεσμα αναμφίβολο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, κάποια ζευγάρια ξαφνιάζονται από το πόσο γρήγορα κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους μια απιστία και να γίνουν ευτυχισμένοι μέσα από τη σχέση τους.

1 Χτίστε ξανά την εμπιστοσύνη

Μετά την απιστία η σχέση μπορεί να επιβιώσει μόνο αν υπάρχει εμπιστοσύνη. Το πιο σημαντικό, λοιπόν, για ένα ζευγάρι είναι να καταφέρει να συζητήσει ουσιαστικά για τους λόγους της απιστίας και να βοηθήσει ο ένας τον άλλο ώστε να αποκατασταθεί η αίσθηση της ασφάλειας, της οικειότητας, της κατανόησης και της εμπιστοσύνης.

2 Επικοινωνήστε θετικά

Η επικοινωνία είναι το κλειδί της ευτυχίας σε μια σχέση. Μετά από μια απιστία, η επικοινωνία πρέπει να ξεκινάει με θετικά συναισθήματα για να είναι και αποτελεσματική, χωρίς κριτική ή πρόθεση να δημιουργήσει ενοχές.

3 Βρείτε υποστήριξη

Η απιστία μπορεί να γίνει η αφορμή για να επαναπροσδιορίσει ένα ζευγάρι τη σχέση του. Συναισθήματα θυμού εκφράζονται, θαμμένες επιθυμίες ετών αποκαλύπτονται και οι δύο άνθρωποι ξανά συστήνονται από την αρχή για να μάθουν ποιος είναι ο άνθρωπος που κοιμάται δίπλα τους τα βράδια. Αλλά και με την υποστήριξη της οικογένειας, των φίλων ή ενός καλού θεραπευτή, είναι δυνατό για ένα ζευγάρι να βγάλει το σύννεφο της απιστίας από τη ζωή του, και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις, να εμφανιστεί ως μια ισχυρότερη ομάδα.

Το μυστικό

Είναι βέβαιο ότι ο πόνος που προκαλείται είναι τεράστιος, θα πρέπει όμως να μάθουμε να τον διαχειριζόμαστε, αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να μας οδηγήσει σε ανεπιθύμητες αντιδράσεις: θυμός, βία ή βεβιασμένες αποφάσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ