Γιατί πρέπει να χαλαρώνετε;

Διαβάζοντας τις τελευταίες έρευνες για τη χαλάρωση, δείτε που μας ωφελεί το να χαλαρώνουμε πότε πότε.

Στο ανοσοποιητικό σύστημα. Όταν χαλαρώνετε τα επίπεδα βοηθών κυττάρων (που προστατεύουν από τις μολυσματικές ασθένειες) αυξάνονται σημαντικά και ενισχύεται το ανοσοποιητικό σας σύστημα, σύμφωνα με δημοσίευση της επιστημονικής επιθεώρησης Journal of Behavioral Medicine.

Στην αρτηριακή πίεση. Σε μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ διαπιστώθηκε ότι ο διαλογισμός μειώνει την πίεση κάνοντας το σώμα να εκκρίνει λιγότερες ορμόνες του στρες.

Στην καρδιά. Η χαλάρωση βελτιώνει τη ροή του αίματος στην καρδιά, μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και ελαχιστοποιεί την ένταση των εμφραγμάτων, σύμφωνα με έρευνα στο Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας του Σαν Φρανσίσκο.

Στον έλεγχο σακχάρου. Σε σειρά μελετών που πραγματοποιήθηκαν σε διαβητικούς στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Duke στη Βόρεια Καρολίνα βρέθηκε ότι η χαλάρωση βελτίωσε την ικανότητα του οργανισμού των διαβητικών να ρυθμίσει το σάκχαρο.

Στη γονιμότητα. Ακόμη κι αν μια γυναίκα έχει ωορρηξία, τα αυξημένα επίπεδα στρες μειώνουν τις πιθανότητες σύλληψης. Η χαλάρωση αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχούς εγκυμοσύνης.

Στο άσθμα. Σύμφωνα με μελέτη στην επιθεώρηση Journal Of Psychosomatic Research η χαλάρωση ανακουφίζει από το άσθμα μειώνοντας τόσο τη συναισθηματική ταραχή που μπορεί να προκαλέσει κρίση άσθματος όσο και την περιστολή των αεραγωγών.

Στον πόνο. Σύμφωνα με μελέτη της επιθεώρησης Journal of Behavioral Medicine ο πόνος μειώνεται σημαντικά με πρακτικές χαλάρωσης σε τακτική βάση.

Το μυστικό!

Θέλετε να χαλαρώσετε; Καθίστε σε ένα ήρεμο χώρο, με κλειστά μάτια για 15 λεπτά δύο φορές τη βδομάδα, επαναλαμβάνοντας νοερά μια απλή λέξη ή ήχο, όπως «ωμ».

Φίλια Μητρομάρα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ