Ποιο είναι το μυστικό για επαγγελματική επιτυχία σύμφωνα με το Harvard Business Review;

Τί μπορεί να σας οδηγήσει στην επαγγελματική επιτυχία; Το Harvard Business Review δίνει τη δική του συμβουλή επιτυχίας.

Το μυαλό των εργαζομένων, των ανθρώπων που τρέχουν δικές τους επιχειρήσεις, έχουν το γραφείο τους, τρέχουν το πρότζεκτ τους κλπ, συνήθως, βρίσκεται συνεχώς χαμένοι σε… εργασιακές υποχρεώσεις. Τα προβλήματα, οι τρόποι επέκτασης, το πώς να ξεχωρίσει κανείς κάνουν το μυαλό να τρέχει με χίλια, δυστυχώς τις περισσότερες φορές, όχι σε μέρη εξωτικά και ονειρεμένα. Τα απανωτά emails, τα τηλέφωνα και οι ειδοποιήσεις, άλλωστε, δεν αφήνουν και κάποιο περιθώριο.

Το μυστικό για επαγγελματική επιτυχία

Η έρευνα αυτή υποστηρίζει ότι αν το μυαλό βρίσκεται κολλημένο διαρκώς εκεί μάλλον κάτι… δεν κάνουμε καλά. Και προτείνει ένα τιπ επαγγελματικής επιτυχίας που σίγουρα θα χαροποιήσει άπαντες: Δεν χρειάζεται να εργάζεστε νυχθημερόν και το μυστικό για την επαγγελματική επιτυχία είναι να έχετε κενά διαστήματα, σύμφωνα και με το  Harvard Business Review.

«Από ένα υπεύθυνο επαγγελματία, ιδίως σε καιρούς οικονομικής κρίσης, όλοι προσδοκούν περισσότερη δουλειά, μεγαλύτερο αποτέλεσμα, κερδοφόρους στόχους, νέες ιδέες», γράφει ο καθηγητής επιχειρησιακής στρατηγικής και πολιτικής Μάνφρεντ Κετς ντε Βράις. «Αλλά χωρίς επαναφόρτιση της εσωτερικής ενέργειας κανείς δεν μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες που θα του επιτρέψουν να πάει τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα. Οι διακοπές είναι το φάρμακο αυτής της νόσου», προσθέτει και τονίζει: «Εκεί, ο ηγέτης βρίσκει την ευκαιρία να αφήσει το μυαλό του να περιπλανηθεί, να αφαιρεθεί, να συνθέσει νέες πολύπλοκες ιδέες και σχέδια κατακτώντας το απόλυτα προσωπικό νόημα που προσδοκά από τη δουλειά και τη ζωή του».

Οχι άλλη δουλειά!

Την ανάγκη ξεκούρασης υπογραμμίζει και ο καθηγητής Ψυχολογίας, Σκοτ Μπάρι, σε άρθρο του στο περιοδικό Psychology Today. «Δύο ώρες πάνω σε ένα απόμερο βράχο μιας ήσυχης παραλίας, μπορούν να αποδώσουν καλύτερα από ένα ολόκληρο πενθήμερο στο γραφείο. Οπως υποστηρίζει, «τα πειράματα έχουν δείξει πως άνθρωποι που πέτυχαν σπουδαία προσωπικά και δημόσια επιτεύγματα, είχαν μια σαφή μελλοντική εικόνα του εαυτού τους».

Οι ειδικοί, λοιπόν, προτείνουν να αφήσετε για λίγο τη δουλειά στην άκρη, να χαλαρώσετε και να επικεντρωθείτε στον εαυτό σας. Τώρα, που είναι καλοκαίρι, κρατήστε το κινητό στην άκρη, μείνετε μακριά από τα emails και τα τηλέφωνα και ηρεμήστε από την εργασιακή τρέλα.

Πηγή: economistas.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ