Η τεχνική που ενεργοποιεί τη χαρά

Η παρακάτω τεχνική ενεργοποιεί τη χαρά, μπλοκάρει τοξικά συναισθήματα, ενισχύει την αυτοεκτίμηση και βελτιώνει την αίσθηση της ευεξίας. Είναι απλή, εύκολη και αποτελεσματική.

Η τεχνική που ενεργοποιεί τη χαρά:

Βήμα 1ο: Φροντίστε να είστε κάθε μέρα, στο ίδιο μέρος, την ίδια ώρα, για ένα μήνα (τουλάχιστον), ήσυχα και χωρίς περισπασμούς. Αυτό βοηθά στο να δημιουργήσετε το δικό σας ενεργειακό πεδίο.

Βήμα 2ο: Κλείστε τα μάτια και πάρτε τρεις βαθιές αργές αναπνοές από τη μύτη. Έτσι επιτρέπετε στο σώμα σας να χαλαρώσει.

Βήμα 3ο: Σκεφτείτε τρία απλά, καθημερινά πράγματα για τα οποία νιώθετε ευγνώμονες. Έτσι δημιουργείτε ένα δονητικό σημείο έλξης, είναι αυτό που εκπέμπετε με σκέψεις και συναισθήματα.

Γιατί να το κάνετε αυτό;

Η ευγνωμοσύνη φέρνει χαρά και ευτυχία και αλλάζει το ενεργειακό σας επίπεδο, είναι η ανοιχτή πόρτα στον ουρανό, στο ενοποιημένο συμπαντικό πεδίο της ενέργειας. Όταν μιλάμε για το σύμπαν, πρέπει να μιλάμε με όρους δονήσεων και συχνοτήτων, όπως έχει πει ο Nicola Tesla, και γνωρίζουμε ότι οι όμοιες συχνότητες έλκονται. Κάτω από αυτό το πρίσμα, δεν είναι παράξενο το γεγονός ότι η ευγνωμοσύνη για όσα ήδη έχουμε, έλκει ακόμη περισσότερα από αυτά στη ζωή μας. Το να νιώθουμε ευγνωμοσύνη για τα καλά που έχουμε στη ζωή μας και να την εκφράζουμε, είναι το μυστικό για την χαρά και την ευτυχία. Γενικά η ευγνωμοσύνη δημιουργεί χώρο στο νου, στο σώμα, στη ζωή.

Βασισμένο στην επιστήμη!

Το αίσθημα της ευγνωμοσύνης είναι άμεσα συνδεδεμένο με το αίσθημα της χαράς και της ευτυχίας. Πολλές μελέτες του Harvard δείχνουν ότι υπάρχουν σημαντικά οφέλη όταν ζούμε νιώθοντας ευγνωμοσύνη, όπως:

  • αυξάνεται η χαρά και η θετική μας διάθεση
  • νιώθουμε αίσθημα πληρότητας για τη ζωή
  • μειώνεται η κόπωση
  • αποκτάμε καλύτερη φυσική κατάσταση
  • βελτιώνεται ο ύπνος μας
  • νιώθουμε λιγότερη εξάντληση
  • ενισχύουμε το ανοσοποιητικό
  • κάνουμε καλύτερη διαχείριση του στρες κ.ά.

Περισσότερες τεχνικές στο βιβλίο της Βίκυς Χατζηβασιλείου και του Χάρη Παπαδόπουλου, Ζήτα το σωστά και θα σου δοθεί, εκδόσεις Κλειδάριθμος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ