Θέλετε να γίνετε το κέντρο της προσοχής;

Στις μέρες μας, όλοι έχουμε ανάγκη να ξεχωρίζουμε από το πλήθος, είτε βγαίνουμε ραντεβού είτε κυνηγάμε αυτή την άπιαστη δουλειά. Μπορείτε, λοιπόν, να γίνετε χαρισματικοί;

Ο Μπάρακ Ομπάμα το έχει. Το ίδιο και η Μαντόνα. Πώς, όμως, θα το αποκτήσετε; Το χάρισμα, αυτός ο ακαθόριστος μαγνητισμός που κάνει τους άλλους να κρέμονται από κάθε σας λέξη, είναι όντως κάτι με το οποίο γεννιέστε; Να τι μπορείτε να κάνετε:

Βρείτε το πάθος σας
Ποιο είναι λοιπόν αυτό το άπιαστο X-factor που κάνει ένα άτομο να φωτίζει το δωμάτιο και ένα άλλο να γίνεται ένα με την ταπετσαρία; Και, πιο συγκεκριμένα, πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε; Πρέπει να ξέρετε ότι από τους διάσημους ενώ κάποιοι φαίνονται απίστευτα σίγουροι, όταν δεν παίζουν κάποιο ρόλο, είναι συχνά πολύ ανασφαλείς. Τείνουν να φορούν ένα «μανδύα χαρίσματος», κάτι για το οποίο όλοι είμαστε ένοχοι κατά καιρούς. Ο στόχος είναι να αναπτύξετε ένα πιο αυθεντικό, «ενδόμυχο χάρισμα». Για να το κάνετε, εντοπίστε το εσωτερικό σας πάθος και μοιραστείτε το με τους φίλους σας. Ο ενθουσιασμός σας είναι μεταδοτικός.

Μάθετε να ακούτε
Φαίνεται πως σπαταλάμε πολύ χρόνο ανησυχώντας για το αν θα βρούμε κάτι ενδιαφέρον να πούμε, όταν είναι πιο πιθανό να έρθουν σε επαφή οι άλλοι μαζί μας αν τους ενθαρρύνουμε να μιλήσουν για τον εαυτό τους. Είναι πολύ εύκολο να κάνετε τους άλλους να νιώσουν ιδιαίτεροι: απλώς κάντε ερωτήσεις και ακούτε πραγματικά αυτό που έχουν να πουν. Αυτό, με τη σειρά τους, θα τους κάνει να νιώσουν πιο κοντά σε σας. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι πρέπει να τους ευχαριστείτε όλους για να είσαι χαρισματικοί. Οι πραγματικά χαρισματικοί άνθρωποι ξέρουν τι θέλουν και επικεντρώνονται σε αυτό.

Να είστε αυθεντικοί
Οι φυσικά χαρισματικοί άνθρωποι είναι πάντοτε πιστοί στον εαυτό τους – αν τους αρέσει ή απεχθάνονται κάτι, δε φοβούνται να το παραδεχθούν. Οι άνθρωποι θα αντιδρούν πιο θετικά αν είστε χαλαροί και γνήσιοι.

Να είστε ενθουσιώδεις
Προσδιορίζοντας ότι είστε παθιασμένοι με κάτι και λέγοντάς το, θα φανείτε πειστικοί χωρίς να είστε πιεστικοί.

 

Το μυστικό

Εντάξει, το ομολογώ: μου είναι δύσκολο να επικεντρωθώ στο πάθος μου όταν πρέπει να πληρώσω την εφορία ή να κάνω ώρες γυρισμάτων, αλλά σίγουρα έχω μια ανανεωμένη αίσθηση αισιοδοξίας για το μέλλον όταν ξέρω ποιο είναι αυτό.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ