Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας: 7 μυστικά που θα σας κάνουν ευτυχισμένους

Η ευτυχία είναι κάτι που όλοι θα θέλαμε. Αυτά είναι τα 7 μυστικά που προτείνουν έρευνες και ειδικοί για να είμαστε ευτυχισμένοι.

1 Ξεφορτωθείτε τις αρνητικές σκέψεις με ένα κόλπο
Σύμφωνα με έρευνα, όταν κάποιος ξεφορτωθεί μια οπτική παρουσίαση των κακών σκέψεών του σε κάποιο αντικείμενο (π.χ. τις γράψει σε ένα χαρτί και το πετάξει ή το κάψει), μπορεί να «ξεφορτωθεί» τις σκέψεις αυτές και από το μυαλό του.

2 Βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει για σας
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η ανθρώπινη φαντασία έχει τόση δύναμη ώστε να αλλάξει όσα βλέπουμε και ακούμε. Τα αισθητήρια σήματα που παράγονται από αυτήν δηλαδή, είναι τόσο δυνατά ώστε να μπορούν να αλλάξουν την αντίληψή μας για τον πραγματικό κόσμο. Πώς μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας; Πολύ απλά, «εξασκείστε» την στο να παράγει δημιουργικές ιδέες, να σας ενθαρρύνει και να σας κάνει χαρούμενους.

3 Δώστε στους άλλους
Το να δίνουμε σε κάποιον κάτι δεν κάνει μόνο εκείνον ευτυχή, αλλά και εσάς. Έρευνα του Harvard, έδειξε ότι η ευτυχία μπορεί να αγοραστεί, αρκεί να δώσουμε εμείς χρήματα για κάποιον άλλον. Σίγουρα το ένστικτό μας «λέει» ότι είναι καλύτερα για εμάς όταν παίρνουμε κάτι, όμως όπως φαίνεται και το να δίνουμε μια στο τόσο μπορεί να έχει πολλά ευεργετικά αποτελέσματα. Δοκιμάστε το.

4 Επενδύστε σε εμπειρίες, όχι σε αντικείμενα
Σύμφωνα με έρευνα οι εμπειρίες φαίνεται να μας κάνουν περισσότερο ευτυχισμένους από τα υλικά αγαθά. Σκεφτείτε το πρακτικά: Πέντε χρόνια μετά, το κινητό σας είναι σίγουρα ξεπερασμένο όμως ένα ταξίδι στην Ρώμη ή στην Βιέννη δύσκολα χάνει την αξία του.

5 Κρατήστε ένα ημερολόγιο
Αρκετές πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα τα οποία σημείωναν στο τέλος της ημέρας, τι τους πήγε καλά (π.χ. «το αφεντικό μου είπε ‘μπράβο’», «το παιδί μου έγραψε καλά στο διαγώνισμα», «έχω χάσει τρία κιλά») ήταν πολύ πιο χαρούμενα από το γκρουπ των ατόμων που δεν σημείωνε.

6 Προγραμματίστε τη διασκέδασή σας
Όταν περιμένουμε κάτι το οποίο θα μας διασκεδάσει νιώθουμε πολύ πιο χαρούμενοι. Έρευνα έδειξε ότι τα άτομα που απλά και μόνο σκέφτηκαν ότι θα δουν αργότερα την αγαπημένη τους ταινία ανέβασαν κατά 27% τα επίπεδα των ενδορφινών τους, ορμόνες οι οποίες είναι «υπεύθυνες» για την καλή διάθεση.

7 Χαμογελάστε ακόμη κι αν δεν σας φαίνεται κάτι αστείο
Μπορεί να σας φαίνεται υποκρισία, όμως το να κάνετε ότι είστε ευτυχισμένοι μπορεί να σας κάνει όντως να νοιώσετε καλύτερα. Έρευνες έδειξαν ότι το χαμόγελο από μόνο του μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να νοιώθουν ευτυχισμένοι.

Το μυστικό

Κοιμηθείτε τουλάχιστον έξι ώρες καθημερινά. Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την επιβίωση μας και, όπως φαίνεται, και για την ευτυχία μας. Σύμφωνα με έρευνα, έξι ώρες και δεκαπέντε λεπτά συνεχόμενου ύπνου την ημέρα κάνουν τον άνθρωπο περισσότερο χαρούμενο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ