Πώς να οργανωθείτε την Κυριακή για να είναι ξεκούραστη η εβδομάδα σας

Εάν οργανώσετε την εβδομάδα σας την Κυριακή θα είστε πιο ξεκούραστοι.

Οργανωθείτε με βάση τον κανόνα του «χρυσού τριγώνου»
Ένας τρόπος να οργανώσετε τις δουλειές σας είναι να σκεφτείτε πώς θα τις «χωρέσετε» στο χρυσό τρίγωνο, δηλαδή στη διαδρομή που θα κάνετε από το σπίτι στο σχολείο των παιδιών από το σχολείο, στη δουλειά και από τη δουλειά στο σπίτι. Αν για παράδειγμα, πρέπει να πάτε στο φαρμακείο κάντε μια στάση στο δρόμο σας για τη δουλειά και συνεχίστε. Αποφύγετε τα μεγάλα μαγαζιά που θα σας «ξεμυαλίσουν» και θα χάσετε περισσότερο χρόνο.

Καθαρίστε αμέσως
Σε κανέναν δεν αρέσει να περνάει την Κυριακή του αγκαλιά με τη σφουγγαρίστρα, γι’ αυτό σκεφτείτε μια έξυπνη λύση για να καθαρίσετε τα πιο σημαντικά σημεία του σπιτιού, έτσι ώστε να ξεκινήσει η Δευτέρα σας… καθαρά! Μπορείτε, για παράδειγμα, να πλύνετε την μπανιέρα αμέσως μετά το μπάνιο σας (και ακόμα καλύτερα να επιλέξετε ένα σπρέι του εμπορίου που δεν χρειάζεται να «τρίψετε»).

Ξεκαθαρίστε τα «συνολάκια» ανά ημέρα
Ετοιμάστε τα ρούχα των παιδιών και τα δικά σας- όχι μόνο της Δευτέρας, αλλά ολόκληρης της εβδομάδας. Για τα παιδιά, τοποθετήστε τα είτε σε κρεμάστρες με τα αρχικά γράμματα της κάθε μέρας είτε στα συρτάρια του κομοδίνου με αντίστοιχα αυτοκόλλητα για την κάθε μέρα. Αν σκεφτείτε πόση ώρα χρειάζεστε να «ντύσετε» τα παιδιά σε μια ταραχώδη καθημερινή, ο χρόνος που γλιτώνετε με την ετοιμασία είναι σημαντικός.

Ανάψατε φούρνο; Βάλτε και κάτι παραπάνω…
Όταν «ανάβετε» φούρνο, μην ψήνετε μόνο το γεύμα του κυριακάτικου τραπεζιού. Προσθέστε, για παράδειγμα, το κρέας που προγραμματίζετε για Τετάρτη ή το σουφλέ της Δευτέρας. Μην φοβάστε ότι θα «στεγνώσουν» όταν τα ξαναζεστάνετε- αν έχετε φούρνο μικροκυμάτων, δεν χρειάζεται να κάνετε απολύτως τίποτα. Για το ζέσταμα στον κλασικό φούρνο, απλώς προσθέστε λίγο νερό.

Αλλάξτε σεντόνια και πετσέτες
Μια φορά την εβδομάδα πρέπει να αλλάζουμε τα σεντόνια και τις πετσέτες, μια δουλειά που δεν αγαπάμε ιδιαίτερα. Δείξτε στα παιδιά πώς να αλλάζουν τα σεντόνια στο δικό τους κρεβάτι, κάνοντας τη διαδικασία σαν παιχνίδι. Για τη δική σας ευκολία, προτιμήστε σεντόνια με λάστιχο που δεν χρειάζονται σιδέρωμα και είναι πολύ πιο εύκολο να τα τοποθετήσετε στο στρώμα.

Κάντε λίστα με τα απαραίτητα ψώνια
Μπορεί την Κυριακή τα μαγαζιά να είναι κλειστά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να οργανωθείτε. Κάντε ένα καλό ξεκαθάρισμα στο ψυγείο σας, δείτε τι χρειάζονται τα παιδιά για το σχολείο, τι λείπει σε εσάς και τον άντρα σας και φτιάξτε μια αναλυτική λίστα με τα ψώνια που πρέπει να κάνετε μέσα στη βδομάδα. Έτσι, δεν κινδυνεύετε να έχετε ελλείψεις στο νοικοκυριό σας ούτε να ξεχάσετε τα μισά πράγματα απ’ όσα χρειάζεστε όταν επισκεφθείτε βιαστικά το σούπερ μάρκετ. Εναλλακτικά, αν «το ‘χετε» με την τεχνολογία, μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας online και έτσι να γλιτώσετε το κουβάλημα.

Πηγή: www.msn.com

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ