Σας διακόπτουν συνεχώς; 3 πράγματα που μπορείτε να κάνετε

Πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι διαπίστωσε ότι τα διαφορετικά πολιτιστικά πρότυπα και το κοινωνικό στάτους είναι οι δύο παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτήν την κακή συνήθεια των ανθρώπων. Αν και εσάς σας διακόπτουν συνεχώς να τι μπορείτε να κάνετε.

Να ζητάμε από πριν να μην το κάνουν: Η προφανής και λογική αντίδρασή μας, όταν κάποιος μας διακόπτει, είναι να ζητήσουμε από το άτομο που το έκανε, να μας επιτρέψει να ολοκληρώσουμε αυτό που λέγαμε. Πριν ξεκινήσουμε να μιλάμε, να παρακαλέσουμε τον ή τους συνομιλητές μας, ευγενικά και διακριτικά, να μην μας διακόψουν μέχρι να τελειώσουμε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα πούμε ό,τι έχουμε και έπειτα, “κάθε σχόλιο είναι ευπρόσδεκτο”. Για παράδειγμα, μπορούμε να ξεκινάμε λέγοντας: “Δώστε μου 5 λεπτά να παρουσιάσω το Χ θέμα και αφού ολοκληρώσω, ο καθένας μπορεί να πει τη γνώμη του και να συζητήσουμε όλοι μαζί”.
Να κάνουμε έναν ιδιωτικό διάλογο: Αν αυτή η τακτική αποτύχει και υπάρχει ακόμα κάποιος ο οποίος δεν φαίνεται ότι σέβεται την επιθυμία σας, επιμένοντας να διακόπτει, τότε μπορούμε να του μιλήσουμε προσωπικά, ιδιωτικά και ιδιαιτέρως. Στη συνομιλία μαζί του, καλό θα ήταν να του πούμε ότι έχουμε παρατηρήσει πως μας διακόπτει και για πόσο καιρό το κάνει και κυρίως, να του εξηγήσουμε με ποιον τρόπο αυτή η συνήθεια επηρεάζει εμάς ή και όλη την ομάδα. Αν είμαστε ειλικρινείς και ευθείς, με στόχο πάντα έναν εποικοδομητικό διάλογο, είναι πιθανό να προκαλέσουμε μία αλλαγή συμπεριφοράς εκ μέρους του άλλου.

Να “ζητάμε ενισχύσεις”: Σε περίπτωση που το άτομο που διακόπτει το κάνει στα πλαίσια μίας ομαδικής συζήτησης και η τακτική της πρόσωπο με πρόσωπο αντιμετώπισης δεν είναι του στυλ μας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο “ζητώντας ενισχύσεις”. Μπορούμε να προτείνουμε σε όλη την ομάδα να συζητήσει ανοιχτά τρόπους για να βελτιωθεί η επικοινωνία των μελών της και προβληματισμούς. Αυτή η στρατηγική, θα επιτρέψει σε εμάς, στα πλαίσια ενός πιο γενικού διαλόγου, να αναδείξουμε το θέμα των συχνών διακοπών, χωρίς να κατηγορήσουμε προσωπικά κάποιων. Αν συμφωνήσουν μαζί μας και άλλα μέλη, θα είναι ακόμα πιο πιθανό ο “θύτης” να ευαισθητοποιεί και να σταματήσει, χωρίς μάλιστα να νιώσει ότι κάποιος του επιτίθεται.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ