Τι κάνουν τα παραγωγικά άτομα και έχουν τη μέγιστη απόδοση;

Τι κάνετε για να διατηρήσετε την αποδοτικότητά σσας και να διαχειριστείτε σωστά τον χρόνο και την ενέργειά σας στο γραφείο; Δείτε τι κάνουν τα παραγωγικά άτομα και έχουν τη μέγιστη απόδοση:

1. Διαχωρίζουν το σημαντικό από το επείγον

Είναι πολύ εύκολο να πέσειτε στην παγίδα και να βάζετε σε προτεραιότητα τα επείγοντα αντί για τα σημαντικά. Ποιος από εμάς άλλωστε δεν αισθάνεται μία αίσθηση ικανοποίησης όταν σε ελάχιστο χρόνο μπορεί να σβήσει μερικά πράγματα από τη λίστα με τις υποχρεώσεις του; Και το χειρότερο; Χωρίς να μπορεί να καταλάβει ότι όλα αυτά τα μικρά και επείγοντα που δεν απαιτούν πολλή ώρα, είναι ό,τι χειρότερο για την απόδοσή μας. Τα αποδοτικά άτομα, ξέρουν να ξεχωρίζουν τα επείγοντα από τα σημαντικά και κατανέμουν στα σημαντικά τον χρόνο και την ενέργειά τους.

2. Γνωρίζουν πότε είναι συγκεντρωμένοι

Τα παραγωγικά άτομα γνωρίζουν πολύ καλά πότε η συγκέντρωσή τους είναι στα ύψη – και πότε όχι – και σχεδιάζουν τις προτεραιότητες και τις δουλειές τους βάσει αυτής. Με αυτόν τον τρόπο σχεδιάζουν τις ημέρες τους έτσι ώστε να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τον χρόνο και την ενέργειά τους. Για παράδειγμα, οι πρωινοί τύποι, προγραμματίζουν τα πιο δύσκολα tasks τους όταν τα επίπεδα ενέργειάς τους είναι στα ύψη. Αντίστοιχα, όταν τα επίπεδα ενέργειάς τους μειώνονται ασχολούνται με λιγότερο σημαντικές δουλειές, όπως για παράδειγμα να απαντούν σε emails και τηλεφωνήματα.

prod

3. Προγραμματίζουν

Τα παραγωγικά άτομα προγραμματίζουν και τις ώρες εκτός γραφείου με την ίδια προσήλωση που κάνουν και τον προγραμματισμό εντός γραφείου. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο ελεύθερος χρόνος είναι απαραίτητος για την αποδοτικότητά τους, συνεπώς βρίσκουν χρόνο για ξεκούραση και διασκέδαση. Αν λοιπόν κι εσύ ανήκεις στην κατηγορία των ατόμων που αισθάνονται ενοχές όταν ξεκλέβουν ελεύθερο χρόνο, θυμήσου ότι η ξεκούραση είναι απαραίτητη για τη συγκέντρωση και την απόδοσή σου. Γι΄αυτό βάλ’ την στο πρόγραμμά σου.

4. Ξυπνάνε νωρίς

Το να ξυπνάτε πρωί σας εξασφαλίζει περισσότερο χρόνο. Το θέμα είναι πώς αξιοποιείτε τα πρωινά σας. Για να πετύχετε μέγιστη απόδοση, μπορείτε να δημιουργήσετε μία πρωινή ρουτίνα, η οποία θα σας βοηθήσει να ετοιμαστείτε για την ημέρα που ακολουθεί. Για παράδειγμα: ξυπνάτε, κάνετε stretching ή διαλογισμό, πίνετε καφέ, διαβάζετε, βλέπετε τη λίστα με όλα όσα πρέπει να κάνετε σήμερα, ντύνεστε και παίρνετε πρωινό. Μία ρουτίνα τόσο απλή όσο αυτή, σας βοηθάει να ξεκινήσετε την ημέρα σας με ηρεμία και γεμάτοι συγκέντρωση.

5. Αποφεύγουν τους περισπασμούς

Η τεχνολογία έχει βοηθήσει τη ζωή μας με τόσους πολλούς τρόπους. Αν όμως δεν μπορείτε να τη διαχειριστείτε σωστά, αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο για την αποδοτικότητά σας. Τα παραγωγικά άτομα αντί λοιπόν να προσπαθούν να νικήσουν τον θόρυβο, τα πιο αποδοτικά άτομα προσπαθούν να περιορίσουν εκ των προτέρων ό,τι μπορεί να τους ενοχλήσει. Βάλτε στο κινητό σας σε λειτουργία πτήσης, κλείστε τα άσχετα chats ή φορέστε ακουστικά.

Το μυστικό

Για μέγιστη απόδοση  δουλεύετε πιο έξυπνα. Όχι πιο πολύ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ