Το μυστικό για να βρείτε το σωστό ταίρι για σας

Αν θέλετε να βρείτε το σωστό σύντροφο μην κάνετε σεξ, αμέσως, μαζί του!

Νομίζετε ότι ο κανόνας “όχι σεξ πριν το τρίτο ραντεβού” αρκεί; Καλύτερα να απέχετε… έξι μήνες – ή και παραπάνω. Ενώ το σεξ είναι υγιές κομμάτι μιας σχέσης, η Κέιτ Τέιλορ, συγγραφέας του Not Tonight, Mr. Right, υποστηρίζει ότι η αποχή από το σεξ μπορεί να είναι εξίσου ωφέλιμη όταν ξεκινάτε μια καινούρια.

“Οι γυναίκες έχουν μέχρι και 10 φορές περισσότερη ωκυτοκίνη, μία ορμόνη που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του σεξ, απ’ ότι οι άντρες. Αυτή ευθύνεται για την οικειότητα που αναπτύσσεται μεταξύ των συντρόφων”, λέει. Η οικειότητα αυτή ωθεί συχνά τις γυναίκες να επενδύουν συναισθηματικά στους άντρες, περισσότερο απ’ όσο θα έκαναν φυσιολογικά και άρα να έχουν πιο πολλές πιθανότητες να αγνοούν ή να δικαιολογούν συμπεριφορές που στο τέλος οδηγούν σε μια δυστυχισμένη σχέση.

“Ευτυχώς, η λύση είναι απλή: κάνετε κράτει στο σεξ μέχρι να φτάσετε σε ένα επίπεδο δέσμευσης και ασφάλειας στο οποίο νιώθετε άνετα”, λέει η Τέιλορ. Η ανταμοιβή; “Δε θα είστε πιεστικές ή ζηλιάρες τους πρώτους μήνες και θα καταλήξετε με ένα σύντροφο που ξέρετε ότι είναι το σωστό ταίρι για σας”.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ