3 χαρακτηριστικά που δημιουργούν χημεία στις σχέσεις

Όταν μιλάμε για χημεία μεταξύ δύο ανθρώπων δεν αναφερόμαστε σε κάτι τυχαίο. Η χημεία υπάρχει για κάποιο σκοπό και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε γιατί είναι τόσο όμορφο να έχουμε στη ζωή μας έναν άνθρωπο με τον οποίο ταιριάζουμε απόλυτα, μας συμπληρώνει και η αγάπη και η έλξη μας είναι τόσο ισχυρή.

Η χημεία είναι το ότι διαφέρει σημαντικά ανά ζεύγος ατόμων- μπορεί να έχεις εντελώς διαφορετικά κοινά με έναν άνθρωπο και απόλυτα διαφορετικά χαρακτηριστικά να σε ενώνουν με έναν άλλο. Ωστόσο, σύμφωνα με τη διδακτορική καθηγήτρια και ερευνήτρια του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Kelly Campbell, υπάρχουν μερικά ατομικά χαρακτηριστικά που αν δεν εγγυώνται, σίγουρα προδιαθέτουν θετικά για να υπάρξει χημεία ανάμεσα σε δύο ανθρώπους.

Ποια είναι τα 3 χαρακτηριστικά που δημιουργούν χημεία στις σχέσεις;

1 To να είσαι ανοιχτός

2 Το να συμφωνείς εύκολα

3 Το να είσαι ευσυνείδητος.

Μάλιστα, μετά από εκτενή έρευνα, η Campbell κατέληξε ότι τα πιο κοινά χαρακτηριστικά της χημείας σε μια σχέση είναι το ενδιαφέρον για τον άλλο, η ομοιότητα και η οικειότητα.
“Όταν βρίσκεις τον άλλο ενδιαφέροντα, συχνά μοιράζεστε το ίδιο χιούμορ- γεγονός που διευκολύνει τη σύναψη μιας ισχυρής σχέσης. Αυτό σου προκαλεί ενθουσιασμό για τον άλλο και ενθαρρύνει μελλοντικά σχέδια, με αποτέλεσμα να νιώθεις ότι σου λείπει όταν δεν είστε μαζί”, σημειώνει η Campbell. Το αίσθημα της οικειότητας ενισχύει την εμπιστοσύνη και την ειλικρίνεια, ενώ η ομοιότητα αναφέρεται στα κοινά πιστεύω, τις ηθικές αξίες και τους μελλοντικούς στόχους, που όταν συμπίπτουν διευκολύνουν κατά πολύ την επικοινωνία”, προσθέτει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ