3 μυστικά για να βρείτε τη χαμένη σας ενέργεια

Αυτά τα 3 μυστικά θα σας δώσουν ενέργεια όλη μέρα.

Δεν έχετε αρκετή ζωντάνια; Ίσως να βρίσκεστε στη μέση μιας ενεργειακής κρίσης.

Τι ακριβώς είναι η ενέργεια;
Στο βασικό επίπεδο, είναι η ικανότητα του σώματος να παράγει εργασία –οποιουδήποτε είδους- και προέρχεται από την τροφή που καταναλώνετε. Αν όμως νιώθετε εξαντλημένοι από μια μέρα στη δουλειά και ανανεωθήκατε στη στιγμή από τα χάδια του κατοικίδιου ή το αγγελικό προσωπάκι του παιδιού σας, ξέρετε ότι η αναζωογόνηση δεν έχει σχέση μόνο με αυτό που φάγατε το μεσημέρι. «Έχουμε την τάση να θεωρούμε την ενέργεια κάτι σωματικό – είτε την έχουμε, είτε όχι», λέει η Μέρι Αν Μπάουμαν, MD, συγγραφέας του Fight Fatigue: Six Simple Steps to Maximize Your Energy (Καταπολέμησε την κόπωση: έξι απλά βήματα για να μεγιστοποιήσεις την ενέργειά σου). «Ωστόσο, καθορίζεται και από τη συναισθηματική σας κατάσταση, τη συνολική αίσθηση ευεξίας και την ικανοποίηση που νιώθετε στη ζωή σας», λέει η Μπάουμαν.

Πώς να ξαναβρείτε την ενέργεια σας

Το μυστικό για να μεγιστοποιήσετε την ενέργειά σας είναι να γεμίσετε τη «δεξαμενή» του με θετικά «καύσιμα» και να ελαχιστοποιήσετε τα πράγματα που σαςτη στερούν. Ξεκινήστε με αυτές τις κινήσεις:

1 Ασκηθείτε
Μπορεί να σκεφτείτε «Μα καλά, είναι η απάντηση σε όλα πια;» (πάντως, σας βοηθά να κοιμάστε καλύτερα, καταπολεμά το στρες, ενισχύει το μεταβολισμό, αποτρέπει τις ασθένειες και πάει λέγοντας). Η επίδρασή της στην ενέργεια πάντως είναι αναμφισβήτητη. Όταν γυμνάζεστε, το σώμα στέλνει περισσότερο οξυγόνο στον εγκέφαλο και τους μυς, πράγμα που προκαλεί μεγαλύτερη εγρήγορση. Ακόμα και μια πεντάλεπτη βόλτα αρκεί!

2 Κοιμηθείτε αρκετά
Στερούμαστε τον ύπνο όλο και περισσότερο – και δεν ασκούμαστε αρκετά ώστε να αντισταθμίσουμε τις επιπτώσεις τις έλλειψης ύπνου. Κοιμηθείτε εφτά με οχτώ ώρες τη νύχτα και θα νιώσετε άλλος άνθρωπος.

3 Κρατάτε το στρες υπό έλεγχο
Λίγο στρες μπορεί να είναι αναζωογονητικό, αλλά το υπερβολικό ρουφά και τα σωματικά και τα πνευματικά σας αποθέματα. Βρείτε μια μέση λύση και μάθετε να συντονίζεστε με το σώμα σας, ώστε να ξέρετε πότε η ένταση βγαίνει εκτός ελέγχου.

Το μυστικό

Ο χορός στο σαλόνι σας θα σας αναζωογονήσει πνευματικά και σωματικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ