3 τρόποι για να πετύχετε τους στόχους σας

Βάζετε στόχους αλλά τους εγκαταλείπετε γρήγορα; Να πώς θα τους πετύχετε!

Έρευνες από το πεδίο της νευροεπιστήμης υποστηρίζουν ότι ο εγκέφαλός μας χρησιμοποιεί το νευροδιαβιβαστή ντοπαμίνη ως εσωτερικό σύστημα καθοδήγησης προς την επίτευξη ενός στόχου. Μια μελέτη εργαστηρίου σε ζώα έδειξε ότι το σήμα της ντοπαμίνης γίνεται πιο ισχυρό καθώς πλησιάζει ο στόχος. Δείτε πώς μπορείτε να τους πετύχετε!

1 Να μην εγκαταλείπετε
Όταν έρχονται τα εμπόδια και αρχίζετε ν’ αμφισβητείτε αν μπορείτε να επιτύχετε το στόχο σας φτάνετεσε αυτό που οι επιστήμονες ονομάζουν «κρίση δράσης», ένα κρίσιμο σημείο στο οποίο βιώνετε μια εσωτερική σύγκρουση για το αν πρέπει να συνεχίσετε ή να τα παρατήσετε. Η κρίση δράσης αυξάνει την παραγωγή κορτιζόλης που μειώνει την απόδοση και ενδέχεται να σας οδηγήσει πιο γρήγορα να εγκαταλείψετε την προσπάθεια. Αυξάνει επίσης την αρτηριακή πίεση, επιβαρύνοντας τα αιμοφόρα αγγεία.

2 Να είστε συγκεκριμένοι
Όλοι θέλουμε ευελιξία, αλλά όσον αφορά τους στόχους το να είστε συγκεκριμένοι βοηθά στην επίτευξη στόχου. Αν και δεν μας αρέσει, είναι απλό: τα συγκεκριμένα βήματα, με αυστηρή σειρά, φαίνονται δύσκολα στην αρχή, αλλά τελικά οδηγούν πιο εύκολα στην επίτευξη του στόχου μας από ένα ασαφές, ευέλικτο πλάνο.

3 Να είστε αισιόδοξοι
Τα λόγια είναι εύκολα, αλλά η αισιοδοξία φαίνεται πως σας βοηθά να αντιμετωπίζετε πιο αποτελεσματικά το στρες – κάτι απαραίτητο για την επίτευξη στόχων. Το να βλέπετε την καλή πλευρά των πραγμάτων σας κάνει καλό και είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να πετύχετε αυτό που θέλετε.

Το μυστικό

Μια μελέτη υποστηρίζει ότι το να λέτε στον εαυτό σας «Συνέχισε, θα τα καταφέρεις», σας βοηθούν πραγματικά να συνεχίσετε και παρακάμπτουν την παρόρμηση να τα παρατήσετε επειδή αυτό που κάνετε γίνεται πιο δύσκολο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ