4 συμβουλές καριέρας τις οποίες πρέπει να αποφεύγετε

Υπάρχει μια τεράστια αγορά που ασχολείται με το πώς να γίνουν πιο ευτυχισμένες οι γυναίκες. Ίσως γιατί οι γυναίκες διαβάζουν περισσότερο από τους άντρες.

Ή ίσως είναι η αντίφαση ότι οι γυναίκες ξέρουν πότε είναι υπέρβαρες, ενώ οι άντρες όχι. Ή η αντίφαση ότι οι περισσότεροι άντρες πιστεύουν ότι είναι καλοί πατεράδες, ενώ οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν ότι πρέπει να γίνουν καλύτερες μητέρες. Η λίστα είναι ατελείωτη, κάνοντας πάντα το ποτήρι να φαίνεται μισοάδειο. Γενικώς, πιστεύω ότι η δύναμη των γυναικών είναι πως βλέπουν τα πράγματα πιο ξεκάθαρα. Ναι, ο κόσμος είναι ένα μισοάδειο ποτήρι για τις γυναίκες, σε σύγκριση με τους άντρες, αλλά πρέπει να δουν πιο ρεαλιστικά την πραγματικότητα. Ας απομυθοποιήσουμε λοιπόν τις συμβουλές που διαρκώς ακούνε οι γυναίκες.

Δικτυωθείτε με άλλες γυναίκες
Οι γυναίκες έχουν λιγότερη επαφή με τον κόσμο από τους άντρες. Οι άντρες δε σταματάνε τη δουλειά στο ζενίθ για να φροντίσουν τα παιδιά. Άρα έχουν καλύτερες διασυνδέσεις. Και, κατά την εργασιακή μου εμπειρία, οι άντρες είναι εξαιρετικά εξυπηρετικοί. Γιατί λοιπόν να μπείτε σε μια ομάδα ανθρώπων με λιγότερες διασυνδέσεις; Υπάρχουν ένα εκατομμύριο τρόποι να διαχωρίσετε τη δικτύωση – σύμφωνα με την τοποθεσία, με τα ενδιαφέροντα, με τις εμπειρίες, με τους στόχους. Γιατί να το κάνετε σύμφωνα με το φύλο; Επιπλέον, είναι σαφές ότι οι γυναίκες δεν υποστηρίζουν ιδιαίτερα η μία την άλλη. Όλοι είναι ανταγωνιστικοί, αλλά υπάρχουν περισσότερα προβλήματα ανάμεσα σε δύο γυναίκες παρά ανάμεσα σε δύο άντρες ή σε ανάμεσα σε μια γυναίκα κι έναν άντρα.

Μην κλαίτε στη δουλειά
Οι γυναίκες κλαίνε πολύ, οι άντρες δεν κλαίνε. Ας σταματήσουμε λοιπόν να λέμε στις γυναίκες να είναι άντρες στη δουλειά. Δεν έχει νόημα. Οι άνθρωποι που τα πάνε καλύτερα στην καριέρα τους είναι αυτοί που είναι αληθινοί. Μάθετε όμως, το μεγάλο μυστικό για το κλάμα. Οι άντρες που είναι σίγουροι για τον εαυτό τους και τη θέση τους αντιμετωπίζουν μια χαρά τις γυναίκες που κλαίνε.

Δείτε σε ποιες εταιρείες είναι καλύτερα να δουλεύουν οι γυναίκες
Δε χρειάζεται παρά να κοιτάξετε την ανώτερη διοίκηση, η οποία σχεδόν πάντα αποτελείται από άντρες, και να δείτε ότι οι καριέρες στις επιχειρήσεις οργανώνονται για ένα τρόπο ζωής: πολύ συγκεντρωμένο, χωρίς άλλα ενδιαφέροντα, εκτός ίσως από τον εαυτό σας. Κι αυτό δεν είναι ελκυστικό για τις περισσότερες γυναίκες.

Βρείτε ένα σύζυγο που θα μένει σπίτι για να έχετε περισσότερο χρόνο για την καριέρα σας
Βάσει της εμπειρίας μου δεν πιστεύω ότι οι άντρες είναι ευτυχισμένοι με αυτό το ρόλο. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν εξαιρέσεις στον κανόνα. Αλλά λαμβάνοντας τα πάντα υπόψη, νομίζω ότι οι μπαμπάδες που μένουν σπίτι μιλάνε στην πραγματικότητα για κάποια άλλη δουλειά που κάνουν η οποία είτε α) είναι αερολογίες και άρα αρνούνται ότι είναι εντελώς χαμένοι είτε β) δεν είναι αερολογίες και άρα είναι μεν μπαμπάδες που μένουν σπίτι αλλά με ευέλικτο ωράριο εργασίας. Εν τω μεταξύ, όσα λεφτά κι αν βγάζει μια γυναίκα, οι περισσότερες προσπαθούν να βρουν κάποιον που βγάζει περισσότερα από αυτές. Οπότε, είτε είναι καλό για την καριέρα σας είτε όχι, είναι αμφιλεγόμενο ζήτημα. Καλύτερα να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και να παραδεχθείτε ότι δε θέλετε ένα σύζυγο που μένει στο σπίτι.

Το μυστικό

Και μία συμβουλή: Να ντύνεστε πάντα όμορφα στη δουλειά. Η πρώτη εντύπωση μετράει και εσείς νιώθετε όμορφα, κάθε πρωί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ