5 μυστικά για να μειώσετε το στρες των γιορτών

Αυτά είναι τα πέντε μυστικά που θα μειώσουν το άγχος σας και θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε.

1 Μετρήστε μέχρι το 10

Όταν το άγχος σας είναι έντονο, σταματήστε ό,τι κι αν κάνετε, πάρτε μια βαθιά ανάσα και μετρήστε μέχρι το 10. Συχνά, κάνοντας ένα βήμα πίσω σας βοηθά να βάλετε τα πράγματα σε προτεραιότητες.

2 Κάντε ένα σχέδιο

Σας φαίνονται όλα  βουνό; Γράψτε ό, τι έχετε να κάνετε και βάλτε τα όλα σε μικρούς στόχους και ασχοληθείτε με αυτό για 15-30 λεπτά κάθε φορά.

3 Ζητήστε βοήθεια

Μην φοβάστε να ζητάτε βοήθεια όταν το έχετε πραγματικά ανάγκη. Είτε πρόκειται για το καθάρισμα του σπιτιού ή έναν φίλο για να κρατήσει τα παιδιά για λίγες ώρες, το να ζητήσετε βοήθεια θα μειώσει το άγχος σας. Δεν είστε υπερήρωας και δεν μπορείτε να κάνετε όλα μόνοι σας.

4 Πείτε όχι

Κάντε το όχι την πιο συχνή λέξη στο λεξιλόγιό σας. Συχνά ο λόγος που είμαστε πιεσμένοι είναι γιατί κάνουμε πάρα πολλά, και αυτό συμβαίνει επειδή νομίζουμε ότι έτσι πρέπει. Εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο,  το να πείτε «Όχι, λυπάμαι, δεν μπορώ να…» θα μειώσει το άγχος και το στρες που προκαλούν τα «πρέπει».

5 Κάντε ένα διάλειμμα

Είστε πάρα πολύ απασχολημένοι για να φύγετε από το γραφείο σας; Δεν μπορείτε να πάρετε άδεια, γιατί έχετε πάρα πολλά να κάνετε; Αυτό θα οδηγήσει μόνο σε περισσότερο άγχος. Κάθε εβδομάδα, κάντε κάτι καλό για τον εαυτό σας, όπως επιδοθείτε σε ένα σπορ ή κάντε ένα χαλαρωτικό μασάζ. Τρώτε το μεσημεριανό σας γεύμα μακριά από το γραφείο σας τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα – και πηγαίνετε μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο κάθε πρωί και το απόγευμα για μια γρήγορη επαναφόρτιση. 

Το μυστικό

Αφιερώνετε πέντε λεπτά στον εαυτό σας να ονειροπολήσει, να αδειάσει τις σκέψεις του, να στραφεί προς τα μέσα. Λειτουργεί και είναι απίστευτα αγχολυτικό!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ