5 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι

Τι διαφορετικό κάνουν οι επιτυχημένοι εκτός από την προφανή επιμονή και την πίστη στον εαυτό τους;

1 Δεν παίρνουν τη ζωή στα σοβαρά

Στο τέλος, όλοι θα αποτύχουμε -πρόκειται να πεθάνουμε, οπότε μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να ζήσετε την ζωή που αγαπάτε επειδή αυτό που κάνετε ανάμεσα στο τώρα και μέχρι τότε, καθορίζει τον χρόνο σας πάνω στη γη.
Θεωρήστε τη ζωή σας σαν πείραμα -που πραγματικά είναι.

2 Δεν παίρνουν τον εαυτό τους στα σοβαρά

Γελάνε με τον εαυτό τους. Αν μπορείτε να αγνοήσετε τη σημαντικότητά σας, θα ανακαλύψετε  ότι η αποτυχία δεν ασκεί τόσο μεγάλη δύναμη πάνω σας. Συχνά δεν παίρνουμε ρίσκα επειδή πιστεύουμε ότι θα καταλήξουμε να φαινόμαστε ανόητοι στα μάτια των άλλων ανθρώπων. Οι έξυπνοι άνθρωποι γνωρίζουν οτι οι άλλοι δεν ενδιαφέρονται στην πραγματικότητα. Οι άλλοι εστιάζονται στους δικούς τους φόβους, αποτυχίες και ανεπάρκειες.

3 Νιώθουν φόβο αλλά το κάνουν έτσι κι αλλιώς

Ο φόβος είναι φυσιολογικό συναίσθημα -αν δεν το νιώθουμε, δεν μπορούμε να προστατευτούμε από τις απειλές. Ο φόβος είναι κάτι που όλοι δοκιμάζουμε αλλά υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι να το διαχειριστούμε -μπορείτε να παραδοθείτε ή να τον αποδεχθείτε και να ενεργήσετε ούτως ή άλλως. Ο άλτης από ύψη Κρις ΜακΝτούγκαλ, που έχει πηδήξει περισσότερες από 2.800 φορές σε 40 χώρες, δήλωσε οτι φοβάται πάντοτε πολύ όταν πηδάει ή όταν κάνει οτιδήποτε περιλαμβάνει εμπλοκή σε κίνδυνο. Όμως, το απίστευτο συναίσθημα που αντλεί απ’ αυτό, το κάνει να αξίζει τον κόπο.

4 Είναι αποστασιοποιημένοι από το αποτέλεσμα

Δεν συνδέονται υπερβολικά με το σχέδιό τους επειδή γνωρίζουν πως μπορεί να συμβεί οτιδήποτε. Η αποστασιοποίηση και η αποδοχή είναι ο υγιέστερος τρόπος για να προσεγγίσετε την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης ζωής. Όταν αποδέχεστε αρνητικά συναισθήματα και εμπειρίες αντί να προσπαθείτε να τα ελέγξετε και να τα εξαλείψετε, σας επιτρέπει να δείτε την κατάσταση σαν παρατηρητές.

5 Δεν φοβούνται να φανούν ανόητοι

Οι ατρόμητοι άνθρωποι δεν φοβούνται να ζητήσουν βοήθεια από κάποιον, αφού γνωρίζουν ότι αυτό θα τους φέρει πιο κοντά στους στόχους τους. Επιπλέον, δεν υπάρχει τίποτα λανθασμένο στο να κάνετε ερωτήσεις επειδή η ταπεινότητα είναι γλυκιά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ