5 τρόποι να αλλάξετε την τύχη σας!

Δοκιμάστε τα παρακάτω βήματα προκειμένου να αλλάξετε την τύχη σας και φυσικά τη ζωή σας.

Δε γίνεται να είστε χαρούμενοι ή να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας εάν έχετε κακή διάθεση. Εάν είστε αρνητικοί, επικριτικοί απέναντι στον εαυτό σας και γεμάτοι άγχος είναι σα να επιτρέπετε στους άλλους να ελέγχουν τη ζωή σας.

1. Επιλέξτε τις σκέψεις που κάνετε καθημερινά με τον ίδιο τρόπο που διαλέγετε τα ρούχα σας
Αυτή είναι μία δύναμη που θα πρέπει να καλλιεργήσετε. Αν δεν μπορείτε να επιβληθείτε στις σκέψεις σας θα παραμείνετε προσκολλημένοι σε αυτές. Για να μείνετε στην «πόλη της αυτοπεποίθησης» δεν μπορείτε να μετακομίσετε απευθείας εκεί από την «πόλη του εφησυχασμού και της αυταρέσκειας». Θα χρειαστεί να επαναπρογραμματίζετε τις σκέψεις σας σε καθημερινό επίπεδο προκειμένου να επιτύχετε αυτό το στόχο.

2. Παρακινηθείτε από την απόρριψη
Ο ενθουσιασμός και το πάθος είναι δώρα – χρησιμοποιήστε τα με σοφία. Δείτε την απόρριψη σαν ένα τρόπο του σύμπαντος να σας προστατέψει, λέγοντάς σας: “Έχω κάτι πολύ καλύτερο για εσάς, να είστε υπομονετικοί, έχετε πίστη, ζήστε τη ζωή σας”. Κάθε φορά που ένας άνθρωπος με αυτοπεποίθηση αντιμετωπίζει μία στενωπό λέει στον εαυτό του ξανά και ξανά: “Μπορώ και θα το κάνω”.

3. Τονίστε τα δυνατά σας σημεία όχι τις αδυναμίες σας
Σταματήστε να λέτε σε όλους τι δεν μπορείτε να κάνετε, σε ποια πράγματα δεν είστε καλοί. Μην λέτε σε κανέναν πως δεν είστε αρκετά καλοί. Σταματήστε να παραπονιέστε για τα πράγματα που πηγαίνουν στραβά στη ζωή σας και για αυτά που δεν έχετε. Και ο λόγος είναι απλός: To 50% των ανθρώπων δε νοιάζεται και το 45% χαίρεται.

4. Να είστε καλοί με τον εαυτό σας και το μυαλό σας
Αυτό θα είναι το «σημείο καμπής» για εσάς. Όταν θα είστε στα πρόθυρα να γίνεται σκληροί, επικριτικοί και αρνητικοί απέναντι στον εαυτό σας, ξεφορτωθείτε εκφράσεις του τύπου: “Δε μπορώ”, “Γιατί σε εμένα;” και “μόνο αν”. Παρατηρήστε και ακούστε με προσοχή… Το ακούτε; Είναι ο ήχος του “Είμαι αρκετά καλός”.

5. Εξασκηθείτε ώστε να μάθετε να νοιάζεστε για τον εαυτό σας
Σταματήστε να αυτοτιμωρείσθε γι αυτά που σκέπτεστε, γι αυτά που αισθάνεστε και γι αυτά που θέλετε. Ακούστε τις ανάγκες σας. Θα μπορούσε να είναι μία άσκηση, περισσότερος ύπνος, μία αγκαλιά, ένα τσάι με έναν καλό φίλο, μία αύξηση στο μισθό, μία στροφή στην καριέρα σας, λιγότερη δουλειά, περισσότερη διασκέδαση. Εξαλείψτε τα “πρέπει”. Δώστε αξία στον εαυτό σας τιμώντας τον.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ