5 μυστικά για να κάνετε την ημέρα των γενεθλίων σας ξεχωριστή

Σήμερα γιορτάζουμε τα 5 μας χρόνια! Με αφορμή τα δικά μας γενέθλια ο ψυχολόγος Πάτροκλος Παπαδάκης σας συμβουλεύει πώς να κάνετε την ημέρα των γενεθλίων σας ξεχωριστή!

 

1 Κάντε ένα πλάνο για τον χρόνο που έρχεται

Τι θα θέλατε να πετύχετε μέχρι τα επόμενα γενέθλιά σας; Βάλτε στόχους και χρησιμοποιείστε τα γενέθλιά σας ως μια ημερομηνία ορόσημο για τις αλλαγές που θέλετε να κάνετε.

2 Χαρείτε κάθε μικρή έκπληξη

Εκτιμήστε οποιαδήποτε, έστω και «μικρή» χειρονομία από κάποιους φίλους σας.

3 Πραγματοποιήστε κάποιες επιθυμίες σας

Κάντε ένα μικρό δώρο στον εαυτό σας για την ημέρα των γενεθλίων σας, όπως ένα ταξίδι, μια επίσκεψη σε spa, μία έξοδο ή κάτι που θέλατε καιρό να αγοράσετε. Σας αξίζει.

 

4 Κάντε τον εαυτό σας ευτυχισμένο

Μην περιμένετε τους άλλους να σας κάνουν ευτυχισμένους. Κανένας δε μπορεί να διαβάσει το μυαλό σας, οπότε ζητήστε όσα θέλετε ή προσπαθήσετε να τα προσφέρετε στον εαυτό σας οι ίδιοι.

5 Επικοινωνήστε με τους φίλους σας

Το γεγονός ότι μπορεί να ξεχάσουν να σας ευχηθούν δε σημαίνει ότι δε νοιάζονται. Κι οι ίδιοι μπορεί να είναι πιεσμένοι από την καθημερινότητα. Επικοινωνήστε μαζί τους και κανονίστε μια συνάντηση ή ένα πάρτι που θα το μοιραστείτε μαζί τους και εισπράξετε ενδιαφέρον και αγάπη.

Το μυστικό

Κάντε τα γενέθλιά σας ξεχωριστά. Ότι κι αν κάνατε την προηγούμενη ή πρόκειται να κάνετε την επομένη, η μέρα των γενεθλίων σας είναι μοναδική και γι’αυτό φροντίστε να την απολαύσετε. Σκεφτείτε πώς θέλετε να την περάσετε και σχεδιάστε την μαζί με τους ανθρώπους σας. Αυτή είναι η μέρα σας, οπότε ζήστε την απλά αλλά ξεχωριστά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ