7 δοκιμασμένα μυστικά για να εξαφανίσετε το άγχος

Το να είστε συνεχώς στην τσίτα δεν είναι μόνο κακό για τις σχέσεις με τον εαυτό σας και του γύρω σας αλλά και για τον μεταβολισμό σας. Δοκιμάστε ένα από τα παρακάτω μυστικά:

Πιείτε πράσινο τσάι: Αντί να γίνεστε κόκκινοι από τα νεύρα σας, πρασινίστε με ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι. Είναι πηγή L-Θειανίνης, ενός χημικού που βοηθά να μειωθούν τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του άγχους. Βράστε νερό, ρίξτε το τσάι και πιείτε μια χαλαρωτική γουλιά.

Δαγκώστε ένα μάνγκο: Χρησιμοποιήστε ένα πεντάλεπτο διάλειμμα για να ξεφλουδίσετε, να κόψετε και να δαγκώσετε ένα ζουμερό κομμάτι μάνγκο, το οποίο είναι γεμάτο με ένα συστατικό που ονομάζεται λιλανοόλη η οποία βοηθά στη μείωση των επιπέδων του άγχους. Μη σας πτοήσουν τα ζουμιά που θα τρέξουν στο πηγούνι σας – η ανακούφιση από το άγχος αξίζει τον κόπο.

Μασήστε τσίχλα: Με μέντα, φρούτα ή τσιχλόφουσκα, μια τσίχλα είναι ένας απρόσμενα γρήγορος και εύκολος τρόπος να νικήσετε το άγχος. Μόλις λίγα λεπτά μασήματος μπορούν να ρίξουν τα επίπεδα της κορτιζόλης.

Διαλογιστείτε: Δεν χρειάζεται να πάτε σε κάποιο καταφύγιο στα βουνά – πέντε λεπτά ησυχίας είναι το μόνο που χρειάζεστε για αποκομίσετε τα οφέλη του διαλογισμού. Έρευνες δείχνουν πως μόλις δύο γρήγοροι γύροι σιωπηλού διαλογισμού τη μέρα μπορούν να ανακουφίσουν το άγχος και την κατάθλιψη. Βρείτε ένα άνετο σημείο σε ένα ήσυχο μέρος, συγκεντρωθείτε στην αναπνοή σας και νιώστε τις ανησυχίες σας να εξαφανίζονται.

Αναπνεύστε σωστά: Οι αργές, βαθιές ανάσες μπορούν να βοηθήσουν να μειωθεί η αρτηριακή σας πίεση και ο ρυθμός της καρδιάς σας. Για να κάνετε και κόλπα με τη μύτη, δοκιμάστε εισπνοές pranayama, μία μέθοδο των γιόγκι που σημαίνει να αναπνέετε από το ένα ρουθούνι κάθε φορά για να ανακουφίσετε το άγχος. Υποτίθεται πως αυτή η τεχνική λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως ο βελονισμός, εξισορροπώντας το νου και το σώμα.

Κλείστε τα μάτια: Κάντε ένα γρήγορο διάλειμμα από ένα πολύβουο γραφείο ή ένα χαοτικό σπίτι χαμηλώνοντας απλά τα βλέφαρά σας. Είναι ένας εύκολος τρόπος να ξαναβρείτε ηρεμία και συγκέντρωση.

Το μυστικό

Όταν έχω άγχος βουρτσίζω τα μαλλιά μου! Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις όπως το πέρασμα της βούρτσας ανάμεσα στα μαλλιά σας, το πλύσιμο των πιάτων ή το πλέξιμο μπορούν να σας χαλαρώσουν. Σίγουρα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ