Με ποια μέθοδο μπορούν να θεραπευτούν όλα;

Υπάρχει μέθοδος να θεραπευτούν όλα; Ναι, αν πιστεύετε στην ανθρώπινη δύναμη. Η Βάσω Σωτηρίου, ιδρύτρια και ψυχή της εταιρείας δημοσίων σχέσεων Βάσω Σωτηρίου-WeWill και διοργανώτρια του σεμιναρίου, Ο Καθρέπτης του Σώματος, Επίπεδο 1, μας εξηγεί ποιες είναι οι βασικές αρχές της μεθόδου και με ποιον τρόπο μπορούν να θεραπευτούν όλα.

Εάν θέλετε να είστε υγιείς ή να αποκαταστήσετε την υγεία σας, να νιώθετε ευτυχισμένοι και να έχετε εσείς τον έλεγχο της ζωής σας, να έχετε σε ισορροπία τα ενεργειακά σας κέντρα, να επενδύσετε στον εαυτό σας, στην πνευματική και σωματική υγεία σας, τότε, αξίζει να παρακολουθήσετε το σεμινάριο Ο Καθρέπτης του Σώματος, Επίπεδο 1, στην Ερέτρια, που παρουσιάζει ο Philippe Hannetelle, μαθητής του Martin Brofman Ph.D για 30 χρόνια τώρα. Ρωτήσαμε τη Βάσω Σωτηρίου, διοργανώτρια του σεμιναρίου, να μας εξηγήσει ποιες είναι οι βασικές αρχές της μεθόδου και με ποιον τρόπο μπορούν να θεραπευτούν όλα.

Ποιες είναι οι βασικές αρχές της μεθόδου” Σύστημα: Καθρέφτης του Σώματος;”

Μια από τις πλέον βασικές αρχές της μεθόδου είναι ότι τα πάντα ξεκινούν στη συνειδητότητά μας. Τα πάντα ξεκινούν από τις αντιλήψεις μας, τις αποφάσεις μας.
Όποτε αντιμετωπίζουμε μια πρόκληση, επιλέγουμε να ανταποκριθούμε κατά έναν συγκεκριμένο τρόπο. Παίρνουμε αποφάσεις. Αποφασίζουμε τι θα αισθανθούμε, τι θα σκεφτούμε, τι θα πράξουμε. Όταν ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, διατηρούμε τις ισορροπίες μας. Όταν οι αντιδράσεις μας συνεπάγονται ένταση, αυτό σημαίνει είτε ότι κάναμε μια εσφαλμένη διαχείριση είτε ότι έχουν ανατραπεί συγκεκριμένες ισορροπίες.
Και τότε εμφανίζεται το σύμπτωμα! Αν ακούγαμε κάθε φορά το σώμα μας – το οποίο πάντα μας στέλνει τα μηνύματά του, είτε με ένα σφίξιμο, έναν κόμπο ή και οποιοδήποτε άλλο σύμπτωμα – θα καταλαβαίναμε ότι πήραμε μια λάθος απόφαση. Αν ψάξουμε λίγο πριν την εμφάνιση του συμπτώματος τι κάναμε με το οποίο δεν συμφωνούμε, το εντοπίσουμε και αλλάξουμε απόφαση ή δράση, τότε το σύμπτωμα εξαφανίζεται. Μπορεί να ακούγεται απλό αλλά και η αλήθεια είναι πάντα απλή.

Σε ποιες πλευρές της ζωής μας βρίσκει εφαρμογή η συγκεκριμένη μέθοδος;

Σε όλες. Σε σωματικό, πνευματικό αλλά και ψυχολογικό επίπεδο. Στη σωματική, πνευματική αλλά και ψυχολογική. Όπως είπαμε και πιο πάνω, όταν δρούμε σύμφωνα με τις αποφάσεις μας, με τι είναι καλό για εμάς, τότε το σώμα μας είναι υγιές. Ο Μάρτιν Μπρόφμαν έκανε το ακόλουθο τεστ κάθε φορά που ξυπνούσε προκειμένου να βλέπει αν βρίσκεται σε ισορροπία. Έλεγε τις εξής τρεις φράσεις:
Αγαπώ αυτό που είμαι
Αγαπώ αυτό που κάνω
Αγαπώ αυτούς με τους οποίους είμαι μαζί.
Αν δεν μπορούσε να πει μια απ’ αυτές τις φράσεις, ήξερε πως θα έπρεπε να αλλάξει κάτι για να επανέλθει στην κατάσταση της ισορροπίας και άρα της υγείας. Το ίδιο ακριβώς μπορούμε να κάνουμε κι εμείς. Κι αν αγαπούμε και αυτά τα 3 τμήματα της ζωής μας τότε δεν μπορούμε παρά να είμαστε υγιείς σε όλα τα επίπεδα.

Πόσο εύκολο είναι να εφαρμόσει κάποιος όλα όσα έμαθε επιστρέφοντας στο σπίτι και στην καθημερινότητά του;

Οι αρχές που περιγράφονται σ’ αυτή τη φιλοσοφία αλλά και στο πενθήμερο σεμινάριο που διεξάγεται δύο φορές τον χρόνο στην Ελλάδα, είναι πολύ απλές. Το να αγαπάς τον εαυτό σου, να τον ακούς, να ξέρεις πως εσύ είσαι ο υπεύθυνος για την υγεία σου αλλά να έχεις και τις θεραπευτικές μεθόδους στα χέρια σου, κάνει τη ζωή σου πολύ πιο απλή εύκολη απ’ ό,τι ήταν πριν. Κι αν ακόμη μερικές φορές σε παρασύρουν οι δυσκολίες της ζωής, τα οικονομικά ή ο τσακωμός με ένα αγαπητό σου πρόσωπο, τότε μπορείς να κάνεις μια θεραπεία στον εαυτό σου ή να κάνεις διαλογισμό και να επιστρέψεις και πάλι στο κέντρο σου.

Τι θα λέγατε σε όποιον είναι επιφυλακτικός θεωρώντας ότι δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές που μπορούν να “φτιάξουν” τα πάντα;

Θα του έλεγα πως κι εγώ την ίδια εντύπωση είχα στην αρχή και πως τον καταλαβαίνω απόλυτα. Κάθε φορά που μιλάω γι’ αυτή τη μέθοδο ή το σεμινάριο, δεν θέλω να πείσω κάποιον για την αποτελεσματικότητά του αλλά να τον προτρέψω να το δοκιμάσει για να δει με τα δικά του μάτια.
Θα σας περιγράψω τη δική μου εμπειρία από τη συμμετοχή μου στο σεμινάριο, την πρώτη φορά που πήγα. Την πρώτη μέρα του σεμιναρίου, ρώτησε ο Μάρτιν Μπρόφμαν αν κάποιος από τους συμμετέχοντες πονούσε σε κάποιο σημείο του σώματός του. Ήμουν η πρώτη που σήκωσα το χέρι μου γιατί για δύο μήνες με ταλαιπωρούσε ένας πόνος στο κουτουπιέ του δεξιού μου ποδιού λόγω χτυπήματός μου με τη μηχανή. Με σήκωσε πάνω, μου ζήτησε να κλείσω τα μάτια και για 15 περίπου δευτερόλεπτα έκανε κάτι στο πόδι μου που το ένιωθα μόνο χωρίς να το βλέπω. Στη συνέχεια μου ζήτησε να ανοίξω τα μάτια, να κινήσω το πόδι μου και να περπατήσω για κάποια μέτρα. Ήταν απίστευτη η αίσθηση: να μην νιώθω πια κανέναν πόνο. Μέσα σε τόσο λίγο χρόνο. Κι ενώ δεν ήμουν από τους ανθρώπους που περίμενα τον Μεσσία ή τον σωτήρα, εκείνη τη στιγμή παραδέχτηκα μέσα μου πως αυτή η φιλοσοφία με αυτές τις τεχνικές λειτουργεί. Κι έτσι, άρχισα πια να διοργανώνω αυτά τα σεμινάρια γιατί το καλό πρέπει να το μοιράζεσαι.

Τι μπορεί να κερδίσει όποιος συμμετάσχει στο σεμινάριο;

  • Ισορροπία σε όλα τα επίπεδα.
  • Να επαναφέρει στην καρδιά του την αγάπη, δηλαδή, να μην βλέπει τον κόσμο μέσα από το πρίσμα του ελέγχου και της κριτικής αλλά μέσω της αποδοχής.
  • Να ξέρει πως δεν υπάρχει μια και μοναδική αλήθεια. Αυτό που είναι αληθινό για εμένα δεν είναι απαραίτητο να είναι αληθινό και για τον άλλον.
  • Να μπορεί να βρίσκει την αιτία κάθε φορά που το σώμα του νοσεί. Και να το θεραπεύει.
  • Να ξαναγίνει παιδί και να βλέπει τον κόσμο με το ίδιο όραμα και ελπίδα.

Η εντατική εκδοχή του σεμιναρίου γίνεται σε ξενοδοχείο στην Ερέτρια και διαρκεί πέντε μέρες. Γιατί πρέπει οι συμμετέχοντες να φύγουν οπωσδήποτε από το σπίτι τους (όπως αναφέρεται), για να το παρακολουθήσουν;

Μέσα στο σπίτι μας και μέσα στο εργασιακό μας περιβάλλον έχουμε συνηθίσει να δρούμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο, να φοράμε ίσως μια συγκεκριμένη μάσκα-προσωπείο. Όταν απομακρυνόμαστε για 5 μέρες κι ενώ μαθαίνουμε όλα αυτά τα καινούρια δεδομένα και λαμβάνουμε 6 θεραπείες είναι σαν να πετάμε πράγματα που δεν είμαστε εμείς. Ξαναβρίσκουμε τον αληθινό μας εαυτό. Όταν, λοιπόν, επιστρέφουμε μετά από 5 ημέρες στο σπίτι και στη δουλειά μας, βλέπουμε όλες τις καταστάσεις με καινούρια μάτια… κι έτσι μπορούμε να διορθώσουμε τα πράγματα που ήταν εκτός ισορροπίας και δεν τα βλέπαμε ή πιστεύαμε πως ήταν δύσκολο να τα διορθώσουμε.
Εκτός αυτού, είναι ένα μεγάλο δώρο για τον εαυτό σου να φύγεις για πέντε μέρες, να πατήσεις pause στον χρόνο, να γεμίσεις από ενέργεια και να επιστρέψεις ως ένας καινούργιος, διαφορετικός και καλύτερος άνθρωπος.

Λίγα λόγια για το σεμινάριο
Θα πραγματοποιηθεί από Τετάρτη έως και Κυριακή 14 με 18 Μαρτίου 2018 στο Negroponte Resort, στην Ερέτρια. Το παρουσιάζει ο Philippe Hannetelle, μαθητής του Martin Brofman Ph.D .
Ο Μάρτιν Μπρόφμαν ήταν ένας από τους πιο διάσημους θεραπευτές στον κόσμο. Πίστευε ότι η ανθρώπινη δύναμη μπορεί να πετύχει τα πάντα. Όταν πριν από 35 χρόνια θεράπευσε τον εαυτό του από τον καρκίνο που παραλίγο να τον οδηγήσει στο θάνατο, αποφάσισε ότι μπορεί αυτή την εμπειρία, τη γνώση και την αγάπη για τη ζωή να την περάσει και σε άλλους ανθρώπους, όπως και έκανε. Μέσα από τα βιβλία, αλλά και τα σεμινάρια του, ο Martin Brofman επιμένει πως ο άνθρωπος αν το θελήσει μπορεί να αλλάξει τη ζωή του και να θεραπεύσει τον εαυτό του. Πάνω σ’ αυτή τη φιλοσοφία και εμπειρία, δημιουργήθηκε ένα εκπληκτικό, επαναστατικό σεμινάριο που προτείνει αποτελεσματικές, δυναμικές θεραπευτικές τεχνικές και εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο οποιοσδήποτε. Ο Philippe Hannetelle ήταν από τα πρώτα κιόλας βήματα, δίπλα στον Μάρτιν Μπρόφμαν. Παρουσίαζε στην Ελλάδα τα διήμερα σεμινάρια με μεγάλη επιτυχία ενώ τώρα ανέλαβε και τα σκήπτρα του πενθήμερου αυτού σεμιναρίου. Όλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα εργαλεία κι όλα μπορούν να θεραπευτούν. Το σεμινάριο αυτό γίνεται στην Ελλάδα τα τελευταία επτά χρόνια με εξαιρετικά αποτελέσματα. Όχι μόνο έχουν θεραπευτεί άνθρωποι βρίσκοντας την αιτία της ασθένειας αλλά και καταφέρνουν να έχουν τη ζωή που πάντα ονειρεύονταν, παίρνοντας τα ηνία στα χέρια τους.
Το βιβλίο της μεθόδου με τίτλο «Όλα Μπορούν Να Θεραπευτούν» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.
Για πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε στα τηλ: 6936 15 98 35 και 211 400 54 61

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ