Αδυνάτισμα: 3 αποφάσεις που έχουν όντως αποτέλεσμα

Πάνω από το 75% των ανθρώπων που παίρνουν αποφάσεις τις εγκαταλείπουν μέσα σε λίγους μήνες. Όμως, το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη θέλησης – είναι το πώς προσδιορίζεις τους στόχους σου.  Εαν θέλεις να χάσεις κιλά αυτές είναι οι 3 αποφάσεις που έχουν όντως αποτέλεσμα.

1 Υπόσχεσαι: Θα χάσω 5 κιλά αυτό το μήνα.

Για να χάσεις πολλά κιλά σε σύντομο χρονικό διάστημα, πρέπει να μειώσεις δραστικά την κατανάλωση θερμίδων. Ακόμα κι αν χάσεις αυτά τα επιπλέον κιλά, το πιθανότερο είναι να τα ξαναπάρεις. Τις περισσότερες φορές, το βάρος που χάνεις γρήγορα είναι απώλεια υγρών και μυϊκού ιστού.

Αποφάσισε: Θα κόψω 100 με 200 θερμίδες από κάθε γεύμα.

Ο πιο εύκολος τρόπος να χάσεις βάρος είναι να κάνεις μικρά, εφικτά βήματα». Ίσως, για παράδειγμα, να μπορείς να μειώσεις μερικές εκατοντάδες θερμίδες ζυγίζοντας τα πρωινά δημητριακά, αντικαθιστώντας το πλήρες ντρέσινγκ με light και αφήνοντας ένα μέρος του δείπνου σου στην άκρη.

2 Υπόσχεσαι: Θα πω αντίο στους υδατάνθρακες. Αυτό το πιάτο με ζυμαρικά ολικής αλέσεως μπορεί να σε χορτάσει αλλά και να σε βοηθήσει να αδυνατίσεις. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of the American Dietetic Association, οι άνθρωποι που ακολουθούσαν διατροφή φτωχή σε υδατάνθρακες ήταν πιο πιθανό να είναι υπέρβαροι από αυτούς που έτρωγαν τακτικά υδατάνθρακες.

Αποφάσισε: Θα προσθέσω περισσότερα σιτηρά ολικής αλέσεως στη διατροφή μου.

Τα σιτηρά ολικής αλέσεως είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, όμως οι περισσότεροι τρώμε λιγότερο από μία μερίδα την ημέρα. Αντικατάστησε τα πατατάκια με ποπ-κορν ή κράκερ ολικής αλέσεως και τα κορν-φλέικς με βρόμη.

3 Υπόσχεσαι: Δε θα ξαναφάω ….. (συμπλήρωσε την αγαπημένη σου λιχουδιά) ποτέ ξανά!

Το να κόψεις μια τροφή που λατρεύεις θα σε κάνει απλώς να νιώσεις στέρηση και θα θέλεις περισσότερο. Έτσι, θα είναι πιο πιθανό να καταφύγεις στην κραιπάλη.

 Αποφάσισε: Δε θα φέρνω σπίτι ….. (συμπλήρωσε την αγαπημένη σου λιχουδιά).

Επίτρεψε στον εαυτό σου να γεύεται την αγαπημένη σου λιχουδιά μερικές φορές τη βδομάδα. Απλώς μην την κρατάς στην κουζίνα, αν έχεις φάει μεγάλη ποσότητα από αυτή πριν. Έτσι, θα πρέπει να κάνεις τη διαδρομή μέχρι το μαγαζί για να ικανοποιήσεις τη λιγούρα σου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ