Κι όμως, τα λιπαρά βοηθούν στην απώλεια κιλών!

Θέλετε να χάσετε κιλά; Μη στερείστε τα υγιεινά λιπαρά, μονοακόρεστα και πολυακόρεστα, γιατί έχουν επιπρόσθετα οφέλη για το σώμα σας. Δείτε ποια είναι.

Τα καλά λιπαρά μπορούν να σας βοηθήσουν:

Στην απορρόφηση βιταμινών

Τα καλά λιπαρά βοηθούν το σώμα μας να απορροφήσει τις «λιποδιαλυτές» βιταμίνες Α, D, E, και Κ. Αν φάτε μια σαλάτα χωρίς μικρή ποσότητα πηγών από καλά λιπαρά, όπως ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο, δεν μπορείτε να λάβετε τα πλήρη οφέλη των βιταμινών. Προσθέτοντας λίγο αβοκάντο, ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς, ή ακόμη και τυρί βοηθά στην απορρόφηση αυτών των θρεπτικών ουσιών στο μέγιστο!

Στο να παραμείνετε χορτάτοι

Τα λίπη χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να διασπαστούν το στομάχι, από ότι οι υδατάνθρακες οπότε μπορείτε να παραμείνετε χορτάτοι για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Στη διατήρηση της σταθερότητας των επιπέδων  σακχάρου στο αίμα

όταν καταναλώνετε τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες. Προσθέτοντας μια κουταλιά ελαιόλαδο, το λίπος θα επιβραδύνει τη διάσπαση των υδατανθράκων και των σακχάρων στο πεπτικό σύστημα, κάτι που είναι καλό για όλους μας, ειδικά αν έχετε διαβήτη ή πρέπει να προσέξετε το σάκχαρό σας.

Στον έλεγχο της όρεξης σας

Εκτός του ότι σας κρατούν πλήρη και προλαμβάνουν τις υψηλές τιμές σακχάρου στο αίμα, τα λίπη προσθέτουν γεύση στο φαγητό σας, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε πιο ικανοποιημένοι με το γεύμα σας.

Στην  απώλεια βάρους

Επειδή τα καλά λίπη βοηθούν στον κορεσμό, δηλαδή στο να αισθάνεστε χορτάτοι, μπορούν να σας βοηθήσουν να τρώτε λιγότερο συνολικά.

Πόσο λίπος πρέπει να βάλω στη διατροφή μου;

Υπάρχει ένα μέγιστο, ή τουλάχιστον ένα υγιές ποσοστό λίπους που θα πρέπει να τρώτε; Οι ειδικοί συστήνουν όχι περισσότερο από το 30% των θερμίδων. Έχετε κατά νου ότι τα υψηλά σε λιπαρά τρόφιμα είναι επίσης υψηλής θερμιδικής αξίας, (9 θερμίδες ανά γραμμάριο). Έτσι, αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, πρέπει να γνωρίζετε πώς οι μερίδες σας περιορίζονται. Σε περίπου 20% των θερμίδων-περίπου το 60 g ανά ημέρα σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων, που αποτελείται από μονοακόρεστα και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ