Μπορεί το pilates να οδηγήσει στην απώλεια βάρους;

Η pilates instructor Μαρία Μαραγιάννη εξηγεί εάν το pilates είναι αποτελεσματικό στην απώλεια βάρους.

Το pilates είναι αναερόβια άσκηση η οποία βοηθά κυρίως στην μυϊκή ενδυνάμωση και στη βελτίωση της στάσης του σώματος. Ο συνδυασμός άσκησης pilates και υγιεινής διατροφής όμως, μπορεί όχι μόνο να βελτιώσει αισθητά την εικόνα μας και να αναζωογονήσει τον οργανισμό μας, αλλά να οδηγήσει επιπλέον στην απώλεια βάρους σταδιακά.
Σύμφωνα, με τη Μαρία Μαραγιάννη, ιδιοκτήτρια του studio Healing Flow ο σωστός συνδυασμός είναι ο εξής: Η ιδανική συχνότητα άσκησης τύπου Pilates είναι τρεις φορές την εβδομάδα και περιλαμβάνει τόσο ασκήσεις με τα εγκεκριμένα όργανα όσο και ασκήσεις εδάφους που στόχο έχουν την ενδυνάμωση των μυών, η σωστή στάση του σώματος και η εκμάθηση της σωστής αναπνοής. Αν και το pilates δεν αποτελεί αερόβια άσκηση, και ως εκ τούτου δεν βοηθά στη μείωση του βάρους, ωστόσο, έχει ορατά άμεσα αποτελέσματα σε συνδυασμό πάντα με σωστή διατροφή στην απώλεια πόντων. Βέβαια, με την πάροδο του χρόνου και όσο αυξάνεται το επίπεδο δυσκολίας και τεχνικής των ασκήσεων μπορεί να οδηγήσει και στην απώλεια βάρους. Συνεπώς, με τον συνδυασμό διατροφής και pilates μπορούμε να έχουμε ορατά αποτελέσματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Τι μπορείτε να κάνετε

1 Καταναλώνετε τουλάχιστον μια σαλάτα και ένα φρούτο καθημερινά
Όσα περισσότερα χρώματα έχει η σαλάτα, τόσες περισσότερες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά μας προσφέρει. Μαζί με τα φρούτα που αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή σνακ μέσα στη μέρα μας, είναι πλούσιες πηγές φυτικών ινών που βοηθάνε στο αίσθημα κορεσμού και στη γαστρεντερική λειτουργία. Επιλέγετε πάντα φρούτα και λαχανικά εποχής.

2 Προσοχή στο αλάτι
Το αλάτι είναι απαραίτητο για τον οργανισμό μας αλλά αν σας αρέσει το φαγητό λίγο παραπάνω αλατισμένο, ή αν ακόμη υπολογίσετε και τις κρυμμένες ποσότητες στα τρόφιμα, τότε δημιουργείται πρήξιμο στον οργανισμό. Τι κάνετε; Επιλέγειτε να το αντικαταστήσετε με αρωματικά βότανα, όπως ρίγανη και θυμάρι, που θα δώσουν γεύση.

3 Δώστε χρόνο
Όσο πιο γρήγορα τρώμε, τόσο μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού καταναλώνουμε, αφού ο εγκέφαλος αργεί να συνειδητοποιήσει το αίσθημα της πληρότητας. Επομένως δίνουμε χρόνο την ώρα που γευματίζουμε.

4 Γυμναστείτε!
Όπως γνωρίζουμε πολλές θερμίδες και χαμηλή σωματική δραστηριότητας μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα αύξηση του σωματικού βάρους. Η μέτρια σωματική δραστηριότητα βοηθά στην καύση αυτών των επιπλέον θερμίδων. Είναι επίσης καλή για την καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα και για τη γενικότερη υγεία και ευεξία.

Το μυστικό

Δεν υπάρχουν τροφές που μας παχαίνουν όπως και δεν υπάρχουν τροφές που μας αδυνατίζουν. Ο χρόνος κατανάλωσης, ο τρόπος μαγειρέματος και η ποσότητα της κάθε τροφής είναι που ορίζουν αν θα μας κάνουν καλό ή κακό.

Η pilates instructor Μαρία Μαραγιάννη διατηρείτον χώρο «Healing flow» στην Καλλιθέα (Σιβιτανίδου 6, 1ος όροφος)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ