αξίες

Οι 4 αξίες που σας βοηθούν να χάσετε κιλά

Αν το αδυνάτισμα σάς φαίνεται εξαντλητικό, ακολουθήστε αυτές τις τέσσερις βασικές αξίες για να δείτε την επιθυμητή διαφορά στο σώμα σας.

Εάν καταφέρετε να μείνετε πιστή σε αυτές τις τέσσερις αξίες, θα είστε σε θέση να επιτύχετε τον στόχο σας. Σίγουρα, δε θα γίνει από τη μία ημέρα στην άλλη, αλλά με υπομονή και επιμονή, θα έχετε τελικά τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.

 

1. Υπευθυνότητα

Αν ο σύντροφός σας αγαπά το τσιμπολόγημα και τα παγωτά, είναι δική σας ευθύνη να μην παρασυρθείτε από τις παχυντικές του συνήθειες. Στην περίπτωση που ενδώσετε κάποια φορά στη λιγούρα σας, αναλάβετε την ευθύνη σας και συνεχίστε τη δίαιτά σας σαν να μην έγινε ποτέ αυτή η ατασθαλία.

2. Κίνητρο

Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέξατε τη συγκεκριμένη στιγμή για να ξεκινήσετε δίαιτα. Κάθε άνθρωπος που επιλέγει να αλλάξει τη διατροφή του, έχει έναν βαθύτερο λόγο, ο οποίος συνήθως είναι κάτι περισσότερο από απλώς θέμα αισθητικής. Εντοπίζοντας, λοιπόν, τον πραγματικό λόγο, θα έχετε ένα καλό κίνητρο να συνεχίσετε.

3. Συνέπεια

Δεν πρόκειται να δείτε σημαντική βελτίωση αν δεν παραμείνετε συνεπής στις νέες, υγιεινές σας συνήθειες. Το αδυνάτισμα είναι μια σταδιακή διαδικασία, που απαιτεί αφοσίωση εκ μέρους σας.

4. Συμβιβασμός

Δυστυχώς, δε γίνεται να χάσετε βάρος χωρίς να κάνετε μερικές θυσίες. Ένα παράδειγμα συμβιβασμού είναι το να επιλέξετε μεταξύ του αν θα πιείτε ένα ποτήρι κρασί με το φαγητό σας ή αν θα φάτε παγωτό μετά το γεύμα σας. Έτσι, δε θα προσλαμβάνετε περιττές θερμίδες και παράλληλα θα απολαμβάνετε τη διατροφή σας.

Το μυστικό

Είναι γνωστό και λογικό ότι για να χάσετε κιλά πρέπει να καίτε περισσότερες θερμίδες από όσες προσλαμβάνετε. Ωστόσο, μην παραλείπετε να καταναλώνετε τροφές με πολλά θρεπτικά συστατικά. Η περιορισμένη πρόσλήψη θερμίδων δεν πρέπει να ταυτίζεται με την περιορισμένη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ