Πώς θα επιστρέψω μετά τις διακοπές στη διατροφή μου;

Ας μη κρυβόμαστε! Η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών αποσυντονίζει τους περισσότερους από εμάς! Το φαγητό στην ταβέρνα, τα κοκτέιλ και τα παγωτά είναι κομμάτι του καλοκαιριού. Η επιστροφή μετά τις διακοπές στην καθημερινότητα και τη ρουτίνα μας θα πρέπει να γίνει ομαλά, χωρίς ακρότητες!

Μερικά tips για να επανέλθετε πίσω στο πρόγραμμα μετά τις διακοπές είναι:

1 Μην ξεκινήσετε στερητικές δίαιτες

Μην ακολουθήσετε ένα χαμηλό σε θερμιδες “αποτοξινωτικό” πρόγραμμα απώλειας βάρους για να προσπαθήσετε να αναιρέσετε αυτά που καταναλώσατε.

2 Μην νιώθετε ενοχές και τύψεις για αυτά που καταναλώσατε

Αναγνωρίστε πως ίσως να φάγατε λίγο περισσότερο στις διακοπές, αποδεχτείτε το και συνεχίστε την προσπάθεια σας. Η υπερβολική σκέψη και το αίσθημα της ενοχής γύρω απο αυτό το θέμα, το «ή όλα ή τίποτα», πιθανόν να οδηγήσει και σε άλλα ολισθήματα και αυτό είναι κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε. Να θυμάστε ότι δεν είμαστε ρομπότ!

3 Οργανωθείτε

Οργανώστε τα γεύματά σας και φτιάξτε μια λίστα για τα ψώνια που θα χρειαστείτε. Αυτό δεν θα σας αφήνει το περιθώριο να συνεχίσετε να καταναλώνετε λιγότερο θρεπτικές τροφές.

4 Επιλέξτε υγιεινές τροφές

Επικεντρωθείτε στην κατανάλωση τροφών με έμφαση στα μη επεξεργασμένα τρόφιμα, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα όσπρια, τις άπαχες πρωτεΐνες και τα καλά λιπαρά.

5 Αποφύγετε να ζυγιστείτε αμέσως μετά τις διακοπές

Ο αριθμός που θα δείτε θα είναι ανακριβής λόγω των κατακρατήσεων (αυξημένη κατανάλωση αλατιού, δυσκοιλιότητα κ.ά.) και μπορεί να σας αποθαρρύνει να συνεχίσετε την προσπάθεια σας.

6 Μη φοβηθείτε την επίσκεψη στον διαιτολόγο σας!

Και οι διαιτολόγοι είναι άνθρωποι, έχουν κατανόηση και μπορούν να σας κατευθύνουν σωστά σε μια ομαλή επιστροφή στον στόχο σας!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ