Το λεμφικό μασάζ βοηθάει στο αδυνάτισμα;

Αν και δεν υπάρχει χειρισμός ικανός να «διώξει το λίπος» από το κύτταρο το λεμφικό μασάζ έχει ευεργετική δράση στην αποσυμφόρηση των ιστών και βοηθάει στο αδυνάτισμα.

Σήμερα που οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι ταχύτατοι και αγχωτικοί, η θεραπευτική αξία του μασάζ είναι καθολικά αναγνωρισμένη: έχει ευεργετική δράση στο κυκλοφορικό, νευρικό, μυοσκελετικό και το αναπνευστικό σύστημα ενώ παράλληλαβελτιώνει την αναπνοή και την οξυγόνωση των κυττάρων.

Τα οφέλη του λεμφικού μασάζ

  • Aπομακρύνει τις τοξίνες από τους ιστούς,
  • βελτιώνει τη λεμφική κυκλοφορία,
  • βοηθάει στη διάσπαση του υποδόριου λίπους και
  • διεγείρει τη μικροκυκλοφορία του δέρματος και των κυττάρων

Aποτέλεσμα;

  • H ορατή λείανση της όψης φλοιού πορτοκαλιού,
  • Ένα τονωμένο δέρμα και κατά συνέπεια μία βελτίωση της γενικότερης εμφάνισης της επιδερμίδας.
  • Καταπολέμηση της κυτταρίτιδας!

Όσον αφορά στα θέματα υγείας, το λεμφικό μασάζ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε περίπτωση που υπάρχουν:

Λεμφοιδήματα, δηλαδή πρηξίματα στα χέρια και στα πόδια, που οφείλονται σε λίμνασμα της λέμφου στους αντίστοιχους ιστούς. Το λεμφοντρενάζ ενδείκνυται για παράδειγμα αν υπάρχουν κιρσοί που συνοδεύονται από πρήξιμο ή αίσθημα βάρους στα πόδια
οιδήματα από:

  • λιποαναρρόφηση, σε περίπτωση χειρουργικής επέμβασης για την αντιμετώπιση σοβαρών περιπτώσεων κυτταρίτιδας
  • εγκυμοσύνη ή από προεμμηνορροϊκό σύνδρομο
  • μαστεκτομή

Πώς γίνεται;

Στόχος του λεμφικού μασάζ είναι να δώσει στη συσσωρευμένη λέμφο διέξοδο. Σε αντίθεση με το κλασικό μασάζ, δεν δουλεύει πάνω στις μυϊκές ομάδες και την κυκλοφορία του αίματος, αλλά μόνο πάνω στο λεμφικό σύστημα. Ο μασέρ σπρώχνει το δέρμα με κινήσεις τέτοιες που ακολουθούν τη φυσική πορεία της λέμφου, χωρίς ποτέ να της ασκεί πίεση. Ουσιαστικά, δουλεύει πάνω στα επιφανειακά λεμφαγγεία, που βρίσκονται ακριβώς κάτω από το δέρμα, όμως οι κινήσεις είναι τέτοιες που ξεμπλοκάρουν ακόμα και την πιο βαθιά κυκλοφορία της λέμφου, η οποία βρίσκει διαφυγή μέσα από δευτερεύοντα κανάλια που συνδέουν το λεμφικό σύστημα με τις φλέβες.

Σε ποιες καταστάσεις αντενδείκνυται;

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι το λεμφικό μασάζ αντενδείκνυται σε περιπτώσεις ατόμων με θρομβοφλεβίτιδα (κίνδυνος πνευμονικής εμβολής), καρκίνο και όγκους, εκζέματα και δερματοπάθειες των άκρων, οιδήματα, καρδιακή ανεπάρκεια (κίνδυνος πνευμονικού οιδήματος), οξείες βακτηριακές φλεγμονές. Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να συμβουλευτούμε και το γιατρό που μας παρακολουθεί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ