Ποια τροφή είναι χορταστική, θρεπτική και ιδανική για δίαιτα;

Μπορείτε να το φάτε για πρωινό, μετά την προπόνησή σας ως σνακ, αφού είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη αι συχνά ικανοποιεί την επιθυμία για κάτι γλυκό. Μιλάμε για το γιαούρτι.

Πλούσιο σε πρωτεΐνες, σας βοηθάει να μένετε χορτάτη για περισσότερη ώρα. Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση πρωτεϊνών καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, βοηθά το σώμα σας να τις αξιοποιήσει καλύτερα, ειδικά καθώς μεγαλώνετε.

Αυτά είναι τα οφέλη του γιαουρτιού:

  • Το γιαούρτι περιέχει υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών, ασβεστίου, φωσφόρου, κάλιο, ψευδάργυρο, Β2, Β5 και Β12. Τα εν λόγω 10 θρεπτικά συστατικά κάνουν το γιαούρτι τόσο απαραίτητο για την καλή μας υγεία.
  • Αποτελεί ένα από τα ελαφρύτερα και υγιεινότερα τρόφιμα που μπορεί να φάει κανείς, όταν υποφέρει από γρίπη, ακόμα και υψηλό πυρετό.
  • Μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως τα νωπά φαγητά, όπως μαγιονέζα και κρέμα γάλακτος, πράγμα που καθιστά ευκολότερο τον έλεγχο βάρους.
  • Ενιισχύει το ανοσολογικό σύστημα του οργανισμού μας.
  • Το γιαούρτι λειτουργεί ως προστατευτικός παράγοντας κατά των λοιμώξεων. Οι γαλακτοβάκιλοι που περιέχει, περνάνε στο πεπτικό μας σύστημα, βελτιώνοντας την μικροχλωρίδα του εντέρου και προστατεύοντάς το από την ανάπτυξη των παθογόνων μικροοργανισμών. Παράλληλα, το γιαούρτι βελτιώνει τη βιοδιαθεσιμότητα άλλων θρεπτικών συστατικών. Αυξάνει την απορρόφηση του ασβεστίου και των βιταμινών του συμπλέγματος Β.
  • Βελτιώνει την πέψη

Προτιμήστε το 2% έναντι του χωρίς λιπαρά, ενισχύει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και έχει καλύτερη γεύση! Ένα κεσεδάκι με ελληνικό γιαούρτι 2% περιέχει επίσης ενεργές καλλιέργειες προβιοτικών, οι οποίες είναι σημαντικές για την υγεία του εντέρου.

Μπορείτε να προσθέσετε στο γιαούρτι σας σπόρους τσία, βατόμουρα, κατεψυγμένα κεράσια ή σπόρους ροδιού (καλές πηγές βιταμινών, μετάλλων, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών), ή ακατέργαστα κομμάτια κακάο (για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και την υγεία της καρδιάς).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ