3 τροφές για να ξεγελάσετε την πείνα σας

Δώστε έμφαση στις παρακάτω τροφές, οι οποίες απαιτούν περισσότερη ενέργεια για να τις χωνέψετε, από τις θερμίδες που σας παρέχουν. Έτσι σας χορταίνουν χωρίς να σας παχαίνουν.

1 Σπαράγγια
Τα σπαράγγια απόδίδουν 20 θερμίδες στα 100 γραμμάρια, ενώ έχουν διουρητική δράση και είναι αποτοξινωτικά. Η κατανάλωσή τους, μάλιστα, μπορεί να αυξήσει το μεταβολικό ρυθμό και είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά ευεργετικά και στην εγκυμοσύνη.

2 Κουνουπίδι
Αποδίδει 25 θερμίδες στα 100 γραμμάρια και δεν περιέχει καθόλου λίπος, ενώ ταιριάζει με τα πάντα, από ρύζι, μέχρι πουρέ και πίτσα. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C που τονώνει το ανοσοποιητικό και νπορείτε να το ψήσετε στον φούρν με λίγο ελαιόλαδο και μπαχαρικά ή να το προτιμήσετε ωμό ή στον ατμό, αφήνοντας τις φυτικές του ίνες να σας κρατήσουν χορτάτους για πολλή ώρα.

3 Σέλινο
Το σέλινο αποδίδει μόλις 16 θερμίδες στα 100 γραμμάρια, καίγοντας περισσότερες κατά την πέψη. Περίπου το 75% του σέλινου αποτελείται από νερό και το άλλο 25% είναι φυτικές ίνες, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσιο σε νάτριο και κάλιο και είναι ό,τι πρέπει για να το προσθέσετε στο φυσικό χυμό σας μετά το γυμναστήριο για αποκατάσταση ηλεκτρολυτών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ