Αποκριάτικο μακιγιάζ: Αποκαταστήστε άμεσα και αποτελεσματικά το ταλαιπωρημένο δέρμα σας!

Οι Απόκριες σηματοδοτούν μία περίοδο ξεγνοιασιάς, γέλιου, και μεταμόρφωσης! Για τις ανάγκες της μεταμόρφωσης, το μακιγιάζ παίζει πρωταρχικό ρόλο. Και όταν λέμε αποκριάτικο μακιγιάζ εννοούμε βαρύ μακιγιάζ με πολλά χρώματα, αδιάβροχο, με τη χρήση πολλών γκλίτερ και στρωμάτων χρώματος κ.λπ.

Σε αντίθεση με το κανονικό μακιγιάζ, το αποκριάτικο μακιγιάζ (όπως και το καλλιτεχνικό μακιγιάζ ή το σκηνικό μακιγιάζ) είναι βαρύ στην υφή και το χρώμα και είναι σχεδιασμένο να αφομοιώνεται από το πρόσωπο μας, ώστε να δίνει το εφέ μάσκας, είτε για να μαγέψει το κοινό μας είτε για να το τρομάξει.

Το πιο τρομακτικό όμως, είναι αυτό που κάνει στο δέρμα μας το αποκριάτικο μακιγιάζ και αν δεν το προετοιμάσουμε σωστά πριν την εφαρμογή του μακιγιάζ, αλλά και αν δεν αφαιρέσουμε σωστά το μακιγιάζ μετά, τότε έχουμε ένα αφυδατωμένο και ταλαιπωρημένο δέρμα.

Πολλές από αυτές τις φόρμουλες δεν είναι σχεδιασμένες να παραμένουν για πολλή ώρα στο πρόσωπο μας και περιέχουν ερεθιστικά και φαγεσωρογόνα συστατικά (που φράζουν τους πόρους), όπως ανόργανα έλαια και τεχνητά χρώματα και αρώματα.

Πριν την εφαρμογή του αποκριάτικου μακιγιάζ
Για να προστατεύσουμε το δέρμα μας, οι ειδικοί στη φροντίδα του δέρματος της Dermalogica® μας συστήνουν καθαρισμό, ενυδάτωση και προετοιμασία του δέρματος με ένα προϊόν σαν το HydraBlur Primer πριν, από την εφαρμογή όλων αυτών των στρωμάτων μακιγιάζ. Προσθέτοντας ένα στρώμα primer, ή χρησιμοποιώντας ένα ενυδατικό το οποίο έχει σαν ιδιότητα να σφραγίζει την υγρασία, όπως για παράδειγμα το Barrier Repair, μπορούμε να ενδυναμώσουμε το προστατευτικό μανδύα του δέρματος μας και να λειάνουμε την επιδερμίδα μας για καλύτερη εφαρμογή του μακιγιάζ.

UltraCalming Barrier Repair

Όταν τελειώσει η νύχτα
Ας μην αφήσουμε τους φαγέσωρες και τα μαύρα στίγματα να κάνουν την εμφάνιση τους μέσα στη νύχτα! Καθαρίζουμε καλά το δέρμα μας και αφαιρούμε όλα τα ίχνη του αποκριάτικου μακιγιάζ πριν πέσουμε για ύπνο, συμπεριλαμβανομένου του μακιγιάζ των ματιών. Δεν ξεχνάμε ότι το μακιγιάζ μας έχει συγκεντρώσει όλα τα έλαια, ιδρώτα, εκατομμύρια νεκρά κύτταρα τα οποία παράγονται από τον οργανισμό μας με φυσικό τρόπο, μόλυνση, σκόνη, χημικά και μουντζούρα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το τοξικό αυτό κοκτέιλ, σχηματίζει μιαν ασφυκτική μεμβράνη που χειροτερεύει τις καταστάσεις του δέρματος, όπως είναι η λιπαρότητα, η ευαισθησία και η ακμή.

precleanse

Να θυμάστε
Καθαρίζουμε πάντα το δέρμα μας δύο φορές με το Διπλό Καθαρισμό της Dermalogica® που ξεκινά με ένα καθαριστικό με βάση το λάδι, όπως τo PreCleanse που θα διαλύσει τα έλαια που συγκρατούν το βαρύ μακιγιάζ χωρίς να υπερ-ευαισθητοποιήσει το δέρμα μας. Προσέχουμε ιδιαίτερα την περιοχή στο πηγούνι και τις παρειές. Στη συνέχεια, ξεπλένουμε το πρόσωπό μας με χλιαρό νερό και το ταμπονάρουμε με μία μαλακή πετσέτα για να στεγνώσει.

Αν οι πόροι μας δείχνουν φραγμένοι ή το δέρμα μας μοιάζει ταλαιπωρημένο, εφαρμόζουμε μια μάσκα για ενισχυμένη φροντίδα.
Ενώ, αν αισθανόμαστε τα χείλη μας ξηρά, εφαρμόζουμε μια μαλακτική θεραπεία για τα χείλη, όπως είναι το Renewal Lip Complex.
Τέλος, ξεπλένουμε το πρόσωπό μας και ακολουθούμε με την τόνωσή του, χρησιμοποιώντας ένα ενυδατικό toner και το κατάλληλο ενυδατικό της Dermalogica® για το δέρμα μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ