Πώς να απαλλαγείτε από τα σπυράκια της περιόδου

Ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών παρατηρεί αλλαγές στο δέρμα πριν την περίοδο, με πιο συνηθισμένο φαινόμενο τα ενοχλητικά σπυράκια. Δείτε πώς θα διορθώσετε. την κατάσταση.

Οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά τον κύκλο μας είναι λογικό να επιφέρουν αλλαγές και στην εμφάνισή μας, με τις ημέρες πριν την περίοδο να αρχίζουν όλα κάπως να… καταρρέουν. Το δέρμα είναι θαμπό, οι μαύροι κύκλοι αρχίζουν να εμφανίζονται κάτω από τα μάτια, τα μαλλιά δεν στρώνουν εύκολα και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σπυράκια κάνουν την εμφάνισή τους, συνήθως στην περιοχή του πηγουνιού.

Το πρώτο και πιο σημαντικό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι δεν πρέπει να πειράζουμε αυτά τα σπυράκια, αν δεν θέλουμε να κάνουμε τα πράγματα χειρότερα, να πονέσουμε άσχημα και να αφήσουμε σημάδια στο δέρμα μας.

Για να ανακουφιστείτε από τον πόνο, δοκιμάστε:

  • μια ζεστή κομπρέσα για 10-15 λεπτά τη φορά, 3-4 φορές την ημέρα, η οποία θα ανακουφίσει τον πόνο και θα βοηθήσει το σμήγμα να βγει
  • μια κρύα κομπρέσα ή πάγο για 5 με 10 λεπτά τη φορά για ανακούφιση πόνου και μείωση του πρηξίματος
  • κρέμα με βενζοϊκό υπεροξείδιο για να σκοτώσει τα βακτήρια

Για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση και να επιταχύνετε τη διαδικασία:

  • Πλένετε το πρόσωπό σας δυο φορές την ημέρα με ένα ήπιο καθαριστικό χωρίς σαπούνι
  • Χρησιμοποιήστε pads με γλυκολικό οξύ για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα, να μειώσετε τη φλεγμονή και να προωθήσετε την ανάπτυξη νέου δέρματος
  • Χρησιμοποιήστε θεραπεία με βενζοϊκό υπεροξείδιο ρωτώντας πάντα τον δερματολόγο σας
  • Κρατήστε τους πόρους σας καθαρούς με κάποιο καθαριστικό ή κρέμα με σαλικυλικό οξύ
  • Δοκιμάστε θεραπεία με tea tree oil που έχει φανεί ότι σκοτώνει βακτήρια και βελτιώνει την ήπια προς μέτρια ακμή

Γενικότερα, αποφύγετε λιπαρά προϊόντα, έλαια κ.ο.κ. στο πρόσωπό σας σε αυτή τη φάση, προστατευτείτε από τον ήλιο, πλένετε το πρόσωπό σας έπειτα από δραστηριότητες που προκαλούν ιδρώτα και χρησιμοποιείτε προϊόντα για την ακμή σύμφωνα με τις οδηγίες του δερματολόγου σας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ