Επιδερμίδα θερμή ή ψυχρή; Μάθετε ποια χρώματα σας πηγαίνουν με 3 τεστ

Είναι η επιδερμίδα θερμή ή ψυχρή; Κάντε το τεστ των τριών βημάτων και βρείτε την απάντηση για το ποια χρώματα σας πηγαίνουν.

Το να ανακαλύψετε αν η επιδερμίδα σας είναι θερμή ή ψυχρή θα βρείτε ποια είναι εκείνα τα χρώματα που σας κολακεύουν περισσότερο, αλλά και ποιες αποχρώσεις μέικ απ, σκιών και κραγιών πρέπει να επιλέγετε.

Ο τόνος του χρώματος στην επιδερμίδα σας δεν είναι το ίδιο πράγμα με αυτό που ονομάζουμε «υποτόνο». Τη διαφορά μεταξύ των δύο αλλά και το πόσο σημαντικό είναι τελικά να γνωρίσουμε την απόχρωση του υποτόνου. Το χρώμα της επιδερμίδας σας είναι αυτό που βλέπετε με μία πρώτη ματιά στον καθρεύτη, κάτι απλό για το οποίο δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη. Ο υποτόνος όμως είναι μία άλλη υπόθεση. Για να βρείτε κι εσείς που ανήκετε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε το τεστ των τριών βημάτων.

1. Το τεστ της λευκής πετσέτας
Μαζέψτε τα μαλλιά σας και τυλίξτε τα με μια άσπρη πετσέτα. Καλύψτε τον λαιμό και τους ώμους επίσης με μια λευκή πετσέτα. Το πρόσωπό σας θα πρέπει να είναι καθαρό. Το τεστ αυτό καλό είναι να το κάνετε σε φυσικό φως γιατί οποιοσδήποτε άλλος φωτισμός θα αλλοιώσει το χρώμα.

➦ Αν το πρόσωπό σας τείνει να κιτρινίζει τότε η βάση σας είναι θερμή.
➦ Αν η επιδερμίδα σας έχει μπλε απόχρωση η βάση σας είναι ψυχρή.
➦ Αν πρασινίζει η βάση σας είναι ουδέτερη.

2. Το τεστ του ασημένιου και του χρυσού κοσμήματος
Επιλέξτε ένα χρυσό κι ένα ασημένιο κόσμημα. Τοποθετήστε τα πάνω στο δέρμα σας και παρατηρήστε τι δείχνει πιο όμορφο πάνω σας. Το χρυσό ή το ασημένιο;

➦ Αν σας κολακεύει περισσότερο τα χρυσό τότε ανήκετε στην κατηγορία γυναικών που τους πηγαίνουν τα θερμά χρώματα (άνοιξη, φθινόπωρο).
➦ Αν σας ταιριάζει περισσότερο το ασημένιο κόσμημα τότε ανήκετε στην κατηγορία γυναικών που τους πηγαίνουν τα ψυχρά χρώματα (χειμώνας, καλοκαίρι).
➦ Αν σας ταιριάζουν και τα δύο τότε η βάση σας είναι ουδέτερη και σας πηγαίνουν όλα!

3. Το τεστ του εσωτερικού των καρπών
Ίσως ο πιο διαδεδομένος τρόπος για να βρείτε τον τόνο βάσης της επιδερμίδας σας. Σε φυσικό φως πχ. μια ηλιόλουστη μέρα κοντά στο παράθυρο, κάντε γροθιά το χέρι σου και κοίταξε το εσωτερικό των καρπών σου. Τι χρώμα έχουν οι φλέβες σας;

➦ Αν είναι μπλε/μοβ τότε η βάση σας είναι ψυχρή.
➦ Αν είναι πράσινες, η βάση σας είναι θερμή.
➦ Αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε τι χρώμα είναι και σας μοιάζουν περισσότερο πρασινο-μπλε, τότε η βάση σας είναι ουδέτερη.

Ποια χρώματα σας ταιριάζουν

Αν έχετε θερμή βάση
Τα χρώματα που σας ταιριάζουν είναι: ζεστό κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινα με κίτρινα βάση, καφέ, χρυσό, μπρονζέ, βερικοκί, χάλκινο, γήινα χρώματα.
Το μέικ απ να έχει κίτρινη ή ροδακινί βάση.

Αν έχετε ψυχρή βάση
Τα χρώματα που σας ταιριάζουν είναι: καθαρό κόκκινο, πράσινο, μπλε, μπλε με πράσινη βάση, μοβ και ροζ, παστέλ, χρώματα του πάγου, ασημί και γκρι.
Το μέικ απ να έχει ουδέτερη ή ροζ βάση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ