Κάντε τα μαλλιά σας να ακτινοβολούν!

Με μερικές απλές συμβουλές μπορείτε να εξασφαλίσετε πλούσια και λαμπερά μαλλιά χωρός φθορές, που θα ακτινοβολούν!

Τα κύτταρα των μαλλιών ανανεώνονται πιο γρήγορα από τις περισσότερες κυτταρικές ομάδες. Το μήκος τους αυξάνεται κατά 0,3 – 0,4 χιλιοστά την ημέρα ενώ κατά μέσο όρο χάνετε 50-100 τρίχες ημερησίως.

Αποφεύγετε το καθημερινό λούσιμο και χρησιμοποιείτε ήπια και απαλά σαμπουάν και ειδικό μαλακτικό μαλλιών.

Ξεβγάλετε καλά τα μαλλιά σας και στεγνώστε τα απαλά ταμπονάροντας χωρίς τρίψιμο ώστε να αποφευχθεί η φθορά τους.

Απλώστε κάποιο προϊόν ειδικό λάδι ή προϊόν leave-in για απαλότητα και πρόληψη της ψαλίδας.

Χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα για να χτενίζετε τα μαλλιά σας και περιορίστε όσο μπορείτε το υπερβολικό βούρτσισμα, το σφιχτό πιάσιμο και το πλέξιμο σε κοτσίδα.

Ξέρουμε οτι κάποιες φορές δε γίνεται να το αποφύγετε, αλλά η χρήση θερμών συσκευών όπως πιστολάκι και ψαλίδι για μπούκλες ή ισιωτικό σίδερο καλό είναι να ελαχιστοποιείται ή τουλάχιστον φροντίστε να έχετε εφαρμόσει οπωσδήποτε ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Τέλος, προτείνουμε να αντικαταστήσετε όλα τα αξεσουάρ που μπορεί να σπάσουν την τρίχα (πχ λαστιχάκια) με άλλα πιο «φιλικά» προς αυτή.
Και για να ενδυναμώσετε την κυτταρική δομή της τρίχας και την αντοχή της συμπληρώστε τη διατροφή σας με μία ειδική φόρμουλα βιταμινών και αμινοξέων.

Το μυστικό

Ακόμα και αν δεν λουστείτε μια μέρα, απλώνετε καθημερινά ένα leave-in conditioner ή μια μάσκα για εντατική θρέψη και ενυδάτωση. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τα καλά ενυδατωμένα μαλλιά δεν φριζάρουν, σε αντίθεση με τα αφυδατωμένα, τα οποία απορροφούν την υγρασία από την ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα να «πετάνε». Συνήθως, το φριζάρισμα παρατηρείται στα ξηρά μαλλιά και φαίνεται πιο έντονα στα σπαστά ή σγουρά μαλλιά λόγω του σχήματός τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ