κοντίσιονερ

Κοντίσιονερ: Ποια είναι η σωστή ποσότητα ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας;

Το κοντίσιονερ έχει ανακυρηχθεί ο καλύτερος φίλος του σαμπουάν, αλλά στην ερώτηση κατά πόσο είναι χρήσιμο η απάντηση εξαρτάται από δύο βασικούς παράγοντες: τον τύπο των μαλλιών σας και το προϊόν που χρησιμοποιείτε.

Ανήκετε σε εκείνες που απλά μετά από κάθε λούσιμο, βάζετε και μια δόση κοντίσιονερ, ξεβγάζετε και μετά σκουπίζετε τα μαλλιά σας; Δείτε ποια είναι η σωστή ποσότητα που πρέπει να χρησιμοποιήσετε ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας;

Αν έχετε: Λεπτή τρίχα

Ιδανικά πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα ενυδατικό κοντίσιονερ κάθε δεύτερη μέρα. Βασικό σας μέλημα είναι να κρατάτε μακριά τους κόμπους και με τη συχνή χρήση κοντίσιονερ θα μπορείτε να τα χτενίζετε αποφεύγοντας το σπάσιμο της τρίχας. Για μεταξένια μαλλιά χτενίστε τα μαλλιά σας στο μπάνιο όταν είναι ακόμα βρεγμένα αφού έχεις αφήσει το κοντίσιονερ να δράσει για λίγα λεπτά.

Επιλέξτε ένα κοντίσιονερ που θα χαρίσει όγκο στα μαλλιά σας χωρίς να τα βαρύνει και απλώνετέ το πάντα στις άκρες και ποτέ στις ρίζες.

Αν έχετε: Χοντρή τρίχα

Για αυτόν τον τύπο μαλλιών η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω και έτσι καλό είναι να το χρησιμοποιείτε καθημερινά, δηλαδή ακόμα και τις ημέρες που δεν έχετε σκοπό να λουστείτε. Μετά το γυμναστήριο για παράδειγμα, βρέξτε τα μαλλιά σας και απλώστε ένα κοντίσιονερ για εντατική θρέψη στα μήκη και τις άκρες σας ώστε τα μαλλιά σας να παραμείνουν δυνατά και λαμπερά.

Αν έχετε: Βαμμένα μαλλιά

Οι ειδικοί συστήνουν να χρησιμοποιούμε πρϊόντα για εντατική θρέψη και εξειδικευμένες συνθέσεις για βαμμένα μαλλιά 1-2 φορές την εβοδμάδα. Γιατί; Τα βαμμένα μαλλιά είναι πιο δύσκολο να διατηρήσουν την υγρασία στο εσωτερικό τους. Αν έχετε βαμμένα μαλλιά και χοντρή τρίχα τότε αναζητήστε ένα προϊόν για συχνή χρήση αλλά αποφύγετε όσα έχουν βάση τους την πρωτείνη αφού με συχνή χρήση μπορεί να οδηγήσουν στο αντίθετο αποτέλεσμα.

Αν έχετε: Ξηρά μαλλιά

Η ξηρότητα των μαλλιών μπορεί να είναι αποτέλεσμα του styling με θερμότητα ή της αλλαγής των θερμοκρασιών. Έτσι, η ενυδάτωση σε βάθος πρέπει να έχει κυρίαρχο ρόλο στη ρούτινα περιποίησης των μαλλιών σας αν έχετε ξηρά μαλλιά. Οι ειδικοί συστήνουν να χρησιμοποιούμε ένα πλούσιο κοντίσιονερ ενυδάτωσης κάθε δεύτερη μέρα αλλά να ποντάρουμε σε επιπλέον μεθόδος ενυδάτωσης όπως τα έλαια, τα leave-in προιόντα και οι κρέμες. Θα χρειαστείτε επίσης μια μάσκα θρέψης και αναδόμησης που θα χρησιμοποιείτε δύο με τρεις φορές τον μήνα για να αποφύγετε περισσότερες φθορές και να θωρακίσετε τα μαλλιά σας.

Το μυστικό

Τα κοντίσιονερ υποτίθεται ότι προσθέτουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά στα μαλλιά σας. Αλλά εκείνα τα κοντίσιονερ που περιέχουν σιλικόνη κάνουν ακριβώς το αντίθετο: αφαιρούν τα θρεπτικά συστατικά από την τρίχα και την αδυνατίζουν. Επιλέξτε προϊόντα για τα μαλλιά σας που δεν περιέχουν σιλικόνη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ