Κρέμα ματιών: τι κάνετε λάθος;

Οι περισσότερες από εμάς πιστεύουμε πως η κρέμα ματιών είναι περιττή κάποια μεγάλη ηλικία καθώς έως τότε η ενυδατική ημέρας και νύχτας μας καλύπτει πλήρως. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει λόγω των πλεονεκτημάτων που προσφέρει στην περιοχή των ματιών.

Πρησμένα μάτια
Σίγουρα, αντιμετωπίζετε κι εσείς κάθε πρωί στον καθρέφτη την εικόνα των πρησμένων ματιών από τον ύπνο-εκτός κι αν είστε από τις πολύ τυχερές-, ωστόσο αυτό είναι ένα από τα πολλά οφέλη που προσφέρει η κρέμα ματιών: η εξαφάνιση του οιδήματος. Ειδικά, εάν την εφαρμόζετε συστηματικά δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, η εμφάνιση του θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό. Βάλτε την κρέμα ματιών στο ψυγείο, καθώς όταν είναι παγωμένη ανακουφίζει τα πρησμένα μάτια πολύ πιο γρήγορα!

Μαύροι κύκλοι
Λίγο η κούραση, λίγο οι ελάχιστες ώρες που κοιμηθήκατε, αλλά και πολλές φορές εξαιτίας της κληρονομικότητας εμφανίζονται μαύροι κύκλοι. Εάν εντάξετε στην καθημερινή περιποίηση μια κρέμα ματιών, η οποία περιέχει βιταμίνη C ή συστατικά που φωτίζουν την περιοχή των ματιών, με τον καιρό αυτή η γκρίζα όψη θα εξαφανισθεί.

Ρυτίδες
Τέλος, τι είναι αυτό που απασχολεί περισσότερο τις γυναίκες όσον αφορά στην περιποίηση του προσώπου τους καθώς μεγαλώνουν; Καλά το σκέφτηκατε, η εμφάνιση των λεπτών γραμμών! Καλό είναι λοιπόν να ξεκινήσετε την εφαρμογή κρέμας ματιών πριν καν αρχίσουν να εμφανίζονται τα σημάδια γήρανσης ώστε να τα καθυστερήσετε αλλά και να τα περιορίσετε. Άλλωστε, η πρόληψη είναι το παν!

Το μυστικό

Ο σωστός τρόπος εφαρμογής της κρέμας ματιών είναι από το κόκκαλο του φρυδιού ημικυκλικά εώς το κόκκαλο ακριβώς κάτω από τα μάτια ώστε με την κίνηση των βλεφάρων να μην αλλοιωθεί και να απλωθεί εκεί όπου τη χρειαζόμαστε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ