Ποια ενυδατική να προτιμήσετε τώρα που κάνει κρύο;

Αν θέλετε να έχετε ενυδατωμένο και λαμπερό πρόσωπο, χωρίς ξηρότητα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών επιλέξτε σύμφωνα με τον τύπο του δέρματος αλλά και την κατάστασή του τη σωστή ενυδατική.

Βέβαια δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία! Η αντίληψη ότι για να αγοράσουμε τη «σούπερ κρέμα που τα κάνει όλα» πρέπει να δώσουμε πολλά χρήματα δεν ισχύει. Με την τεχνογνωσία που διαθέτουν όλοι οι οίκοι ομορφιάς και με βάση τις επιστημονικές καινοτομίες, τα προϊόντα σε οικονομικές τιμές δεν υστερούν σε εμφάνιση και αποτελεσματικότητα. Τέλος, όταν αγοράζετε κρέμες μην κρίνετε ποτέ από την υφή τους. Μια ελαφριά σύνθεση δε σημαίνει ότι είναι λιγότερο δραστική ούτε μια πλούσια κρέμα περισσότερη ενυδατική. Όλα εξαρτώνται από τα συστατικά του συγκεκριμένου προϊόντος.

Αν είναι ξηρό
Επιλέξτε μια πλούσια ενυδατική κρέμα που να περιέχει συστατικά όπως αλόη βέρα, βασιλικό πολτό, εκχύλισμα φουντουκιού, γλυκερίνη ή φύκια. Διατηρούν σε υψηλά επίπεδα την υγρασία στην επιδερμίδα.

Αν είναι λιπαρό
Κατάλληλα για σας είναι ένα πολύ ελαφρύ ενυδατικό προϊόν ή ένα serum εμπλουτισμένο με βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Επίσης, ένα ενυδατικό αλλά μη λιπαρό fond de teint είναι η καλύτερη προστασία από το κρύο.

Αν είναι ευαίσθητο
Η κρέμα που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι πλούσια σε ενυδατικά και αντιερεθιστικά συστατικά όπως το χαμομήλι ή αποστάγματα λουλουδιών.

Το μυστικό

Απλώνετε την ενυδατική σας όσο αυτή είναι υγρή. Έτσι, θα «φυλακίσετε» την υγρασία για περισσότερη ώρα και δε θα νιώθετε το δέρμα σας να σας «τραβάει» πολύ. Διατηρείτε την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη πίνοντας το λιγότερο 8 ποτήρια νερό την ημέρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ