wrinkles

Ποιες θεραπείες είναι αποτελεσματικές για μείωση των ρυτίδων, ραγάδων και ακμής;

Επειδή με ρωτάτε πολλές για το πως να μειώσετε τα σημάδια της ακμής, να εξαφανίσετε τις ραγάδες και την κυτταρίτιδα, να αποκτήσετε λάμψη και να απαλείψετε τις ρυτίδες και τις κηλίδες σας έχω ένα μικρό οδηγό θεραπειών για κάθε πρόβλημα.

 

Στο DoCare/ Τμήμα Αισθητικής Δερματολογίας & Αντιγήρανσης του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ παρέχονται οι παρακάτω ολοκληρωμένες υπηρεσίες ομορφιάς και υγείας που πληρούν τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά πρότυπα αλλά και εγγυώνται την επιστημονική επάρκεια και επαγγελματική συνέπεια!

 

1. Υαλουρονικό Οξύ για τη χαλάρωση
Το υαλουρονικό οξύ υπάρχει στον οργανισμό και στο δέρμα μας και είναι απαραίτητο, προκειμένου αυτό να δείχνει πιο σφριγηλό και νεανικό. Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ ενδείκνυται:
στην αύξηση του όγκου του προσώπου.
στη λείανση των ρυτίδων.
στη βελτίωση του σχήματος και του περιγράμματος του προσώπου.
στο σμίλεμα των χειλιών.
στην αποκατάσταση της σφριγηλότητας του δέρματος (ντεκολτέ, χέρια).

Αποτέλεσμα: Είναι απόλυτα φυσικό, άμεσα ορατό από την πρώτη κιόλας συνεδρία και μεγάλης διάρκειας (6 έως 18 μήνες).
2 Botox (Βοτουλινική Τοξίνη) για τις ρυτίδες

Ο μηχανισμός της βοτουλινικής τοξίνης στηρίζεται στην υπολειτουργία των μυών που προκαλούν τις ρυτίδες ενισχύοντας τη δράση των «ανταγωνιστικών» μυών, με αποτέλεσμα ένα αρυτίδωτο, φρέσκο και ξεκούραστο πρόσωπο. Η θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη στοχεύει στο να:
εξαλείψει ή να απαλύνει αισθητά τις ρυτίδες του μεσόφρυου, του μετώπου και του έξω κανθού (πόδι της χήνας).
ανασηκωθούν τα φρύδια.
βελτιώσει μέχρι ένα βαθμό τη χαλάρωση στον λαιμό.

Αποτέλεσμα: Τα αποτελέσματα της θεραπείας γίνονται ορατά από 2-3 έως 15 ημέρες μετά τη θεραπεία και διαρκούν 4 έως 5 μήνες. Υπάρχουν όμως και περιστατικά που το αποτέλεσμα διαρκεί περισσότερο, ύστερα από έναν συγκεκριμένο αριθμό θεραπειών.

3. Μεσοθεραπεία για ακμή και αναζωογόνηση

Πρόκειται για έγχυση συγκεκριμένων ουσιών όπως π.χ. βιταμίνες, αμινοξέα, μέταλλα, ένζυμα, υαλουρονικό οξύ, DMAE κ.α. μέσα στο δέρμα, ενδοδερμικά, με στόχο την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού ενάντια στη γήρανση και την αναζωογόνηση του δέρματος. Η μεσοθεραπεία ενδείκνυται:
στην αντιμετώπιση της γήρανσης / φωτογήρανσης.
στην αναζωογόνηση του προσώπου, του λαιμού και των χεριών.
στη σύσφιξη του χαλαρωμένου δέρματος.
στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους.
σε ακμή, ουλές, αλωπεκίες κλπ.

Ο αριθμός των συνεδριών καθορίζεται από το ιατρικό προσωπικό του Τμήματος, ανάλογα με την περίπτωση.

4. FRAXEL για ραγάδες και ακμή
Η θεραπεία με Fraxel διεγείρει τη φυσική διαδικασία επούλωσης του ίδιου του οργανισμού, η οποία αναπλάθει το κατεστραμμένο δέρμα κάνοντάς το να δείχνει φρέσκο, λαμπερό και υγιές. Είναι το μόνο που μπορεί με ασφάλεια να περνά στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, χωρίς να καταστρέφει τις προστατευτικές επιφανειακές στιβάδες του, και να δημιουργεί έτσι τη φυσική παραγωγή νέου κολλαγόνου. Έτσι, η θεραπεία με Fraxel ενδείκνυται στην καταπολέμηση:
της φωτογήρανσης
 λεπτών ρυτίδων προσώπου, λαιμού και ντεκολτέ, όπως και δυσχρωμικών αλλοιώσεων προσώπου και χεριών (πανάδων).
μετεγχειρητικών ουλών και ουλών ακμής.
των ραβδώσεων σώματος (ραγάδες κοιλιάς και άκρων).
 των ακτινικών υπερκερατώσεων.

Αποτέλεσμα: Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης θεραπείας, το δέρμα σας θα είναι πιο λαμπερό και με καλύτερο τόνο. Η βελτίωσή του θα συνεχίζεται και θα είναι θεαματική, με τα επιθυμητά αποτελέσματα να είναι ορατά μέσα στους 3 έως 6 επόμενους μήνες.

5. Laser για αποτρίχωση

Η αποτρίχωση με laser είναι απόλυτα ασφαλής και αποτελεί την πλέον αποτελεσματική μέθοδο για τη σταδιακή μείωση της τριχοφυΐας. Μετά από 6 περίπου συνεδρίες, επιτυγχάνει σημαντικότατη βελτίωση και μείωση των τελικών τριχών, σε ποσοστό της τάξεως του 85% με 90%. Στη συνέχεια, και ανάλογα με το αισθητικό αποτέλεσμα που απαιτείται, θα καθοριστούν και οι επαναληπτικές συνεδρίες οι οποίες θα χρειαστούν. Στις περιπτώσεις με εντονότερη ορμονοεξαρτώμενη τριχοφυΐα, απαιτείται μεγαλύτερος αριθμός συνεδριών. Όμως τα αποτελέσματα είναι εξίσου θεαματικά.

Στο DoCare/ Τμήμα Αισθητικής Δερματολογίας & Αντιγήρανσης ΜΗΤΕΡΑ χρησιμοποιούνται, ανάλογα με την περιοχή αποτρίχωσης και τις ιδιαιτερότητες του δέρματος και της τρίχας, δύο διαφορετικοί τύποι laser αποτρίχωσης (alexandrite και diode laser), και οι δύο απόλυτα ασφαλείς και αποτελεσματικοί.

Οι συνεδρίες μπορούν να γίνονται ακόμα και το καλοκαίρι.

6. LPG Endermologie για μείωση της κυτταρίτιδας

Η τεχνική LPG Endermologie είναι η πιο πρόσφατη, πλέον ενδεδειγμένη και αποτελεσματική θεραπεία για τη μείωση της κυτταρίτιδας και τη μη επεμβατική λιπογλυπτική σώματος. Πρόκειται για μια 100% φυσική, ασφαλή (εγκεκριμένη από το F.D.A) και απολύτως ανώδυνη τεχνική. Η τεχνική LPG Endermologie είναι κατάλληλη για:
τη μείωση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους.
την τόνωση του περιγράμματος του σώματος.
την αποκατάσταση του σώματος μετά την εγκυμοσύνη

Αποτελέσματα: είναι θεαματικά, εφόσον μέσα σε λίγες συνεδρίες είναι δυνατό να αναδιαμορφωθεί το σώμα σας και να χαθούν αρκετοί πόντοι, και έχουν μεγάλη διάρκεια. Η θεραπεία είναι ιδανική για γυναίκες και άντρες και εφαρμόζεται στο σωσίβιο, τους γλουτούς, την κοιλιά, τα χέρια, τους γοφούς, την πλάτη και όπου αλλού εναποτίθεται λίπος.
7. Δερματολογικά Peelings & Καθαρισμός προσώπου

Το δερματολογικό peeling είναι μια θεραπεία που αποσκοπεί στη βελτίωση και λείανση της υφής του δέρματος- κυρίως του προσώπου – μέσω της απομάκρυνσης των κατεστραμμένων εξωτερικών του στιβάδων. Το δερματολογικό peeling βοηθά άτομα με:
ρυτίδες
κηλίδες
πανάδες
ουλές ακμής ή μη
χρωματική ανομοιογένεια στο δέρμα

Το χημικό peeling, από μόνο του ή και σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες επεμβατικές ή μη αισθητικού τύπου, αποτελεί μια πολύ διαδεδομένη αλλά και αποτελεσματική επιλογή για την αναζωογόνηση του ταλαιπωρημένου δέρματος, ενισχύοντας τα αποτελέσματα των καλλυντικών σας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

 • ΙΩΑΝΝΑ

  Βικυ,καλησπερα !! εχω στη βεραντα μου aloe vera σε γλαστρα.εχω ακουσει οτι μπορω χρησιμοποιησω το τζελ στο προσωπο .ευνοει σε κατι αυτο? πιστευεις οτι βοηθαει στο καθαρισμο του προσωπου και στα σπυρακια αν καποιοσ εχει?

  • Βίκυ Χατζηβασιλείου

   Έτσι απευθείας μόνο σε καψίματα ή μικροτραύματα. Για ακμή πάρε σκέυασμα με αλόη βέρα από το φαρμακείο.

 • Μαρια

  Βικυ μου γειά σου! Είμαι 21 χρονών και δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου καμία κρέμα ούτε τίποτα, πρόσφατα παρατήρησα στον καθρέφτη 2 σπασιματάκια προσώπου από δεξια και αριστερά πάνω στο μέτωπο και νομίζω πως είναι ρυτίδες. Σε παρακαλώ θα μπορούσες να μου πεις αν χρειάζεται να πάρω κάποια κρέμα; γιατί αλλού διαβάζω πως κάνει καλό να βάζεις κρέμα αλλού διαβάζω πως δε κάνουν τίποτα και πως είναι χάσιμο χρόνου και λεφτών. Να χρησιμοποιήσω μήπως λίγο λάδι;

  • Βίκυ Χατζηβασιλείου

   μαρία δεν είναι ρυτίδες αλλά γραμμές έκφρασης του προσώπου σου. Μην ξεκινήσεις κάποια κρέμα.

 • Μαρίνα

  Αγαπητή Βίκυ,
  ονομάζομαι Μαρίνα κι αν και ζω στο εξωτερικό σε παρακολουθώ και διαβάζω πάντα τα άρθρα σου, καθώς ο τρόπος ζωής σου ταιριάζει απόλυτα με το δικό μου. Θα ήθελα να σε ρωτήσω ποια είναι η γνώμη σου για τους χορτοφάγους; Θεωρείς πως κάνουν καλό στο δέρμα τους αποφεύγοντας τις τοξίνες του κρέατος;

  • Βίκυ Χατζηβασιλείου

   Θεωρώ ότι κάνουν καλό, αρκεί να μην υπερβάλλουν ή να είναι ακραίοι χορτοφάγοι.

 • Μαρίνα

  Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου! Να είσαι πάντα καλά και να συνεχίσεις να αποτελείς υγιές πρότυπο για όλους μας! Χαίρομαι που προβάλλονται και τέτοια άτομα από τα ΜΜΕ. Καλή συνέχεια!

  • Βίκυ Χατζηβασιλείου

   Σε ευχαριστώ.

 • βασω

  την μέθοδο fraxel την έχω ξανακούσει τα αποτελέσματα είναι μόνιμα;και πόσο κοστίζει η συνεδρία;

  • Βίκυ Χατζηβασιλείου

   Η τιμή ποικίλει από τον δερματολόγο.

 • Ελένη

  Αγαπητή κυρία Χατζηβασιλείου γειά σας,

  θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι ασφαλές να κάνω συνεδρία FRAXEL την περίοδο αυτή. Σημειώστε οτι είμαι δρομέας και καθημερινά τρέχω νωρίς το απόγευμα ενώ πηγαίνω και βουνό. Η πλαστικός χειρουργός, αν και ενήμερη για τον τρόπο ζωής μου, το προτείνει αλλα είμαι διστακτική. Πέραν αυτού, το καλοκαίρι πλησιάζει και θα είναι δύσκολο να απέχω απο τον ήλιο.

  Θα εκτιμούσα την άποψη σας επι του θέματος.

  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  Με εκτίμηση,

  Ελένη