Ραγάδες τέλος!

Σας εκμυστηρεύομαι όλα τα μυστικά για να αποφύγετε, να απαλύνετε και να καμουφλάρετε τις ενοχλητικές γραμμές στο σώμα σας.

 

Δε θέλω να σας απογοητεύσω αλλά δεν είναι εύκολη υπόθεση να αποτρέψετε την εμφάνιση των ραγάδων και ακόμα πιο δύσκολο να τις εξαφανίσετε. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ζήσετε με αυτές. Μάθετε πώς θα τις ελαχιστοποιήσετε.

Τι συμβαίνει
Το δέρμα αποτελείται από τρεις στιβάδες: την εξωτερική (επιδερμίδα), τη μεσαία (χόριο) και τον υποδόριο ιστό. Το κολλαγόνο και η ελαστίνη, που αποτελούν μέρος του συνδετικού ιστού του δέρματος, περνούν μέσα από το χόριο παρέχοντας στο δέρμα ελαστικότητα και σφριγηλότητα. Οι ραγάδες κάνουν την εμφάνισή τους όταν το χόριο διαστέλλεται πιο γρήγορα από ότι αντέχουν οι ίνες ελαστίνης: ο συνδετικός ιστός σπάει δημιουργώντας μικρές ραβδώσεις που εμφανίζονται στην επιδερμίδα σαν ραγάδες.

Γιατί εμφανίζονται
Μερικές από τις αιτίες για την εμφάνιση των ραγάδων:
Η ξαφνική αυξομείωση του βάρους και του ύψους αποδυναμώνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας.
Τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης, κυκλοφορούν μέσα από τις αρτηρίες όταν είστε έγκυος ή παίρνετε αντισυλληπτικά. Αυτές οι ορμόνες θεωρούνται υπεύθυνες για την επιβράδυνση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, κάνοντας το δέρμα πιο ευάλωτο.
Οι κακές συνήθειες, όπως μια διατροφή φτωχή σε βιταμίνη Α και πρωτεϊνες -η οποία ενισχύει την παραγωγή των κυττάρων- και το κάπνισμα μειώνουν την ελαστικότητα του δέρματος.

Τι να κάνετε
Απλοί τρόποι για να αποτρέψετε και καλύψετε τις ραγάδες:
Ενυδατώνετε το δέρμα σας, με έλαια και λοσιόν που περιέχουν βιταμίνη Ε και shea butter, ώστε να παραμένει απαλό, να διατηρεί την ελαστικότητά του και να μην αφυδατώνεται.
Χρησιμοποιήστε ένα self tan, για να καλύψετε τις προβληματικές περιοχές. Μπορείτε ακόμα να απλώσετε λίγο concealer σε απόχρωση που να ταιριάζει με το δέρμα σας.
Ακολουθήστε μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και εντάξτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας. Το ποδήλατο, το τρέξιμο και το κολύμπι αποτελούν πολύ καλές λύσεις.

 

Το μυστικό

Αν ψάχνετε για οριστική λύση επισκεφτείτε έναν δερματολόγο ή έναν πλαστικό χειρούργο που θα σας προτείνει μια κρέμα ή ακόμα πιο δραστικές μεθόδους όπως μια θεραπεία με laser και δερμοαπόξεση. Είναι γεγονός, όμως ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εγγυημένη θεραπεία για τις ραγάδες. Ωστόσο όσο πιο γρήγορα δράσετε τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ