Τέλειο πρόσωπο με έξυπνα τρικ

Θέλετε η επιδερμίδα σας να φαίνεται άψογη ακόμη κι αν δεν είναι; Ακολουθήστε αυτές τις απλές τεχνικές μακιγιάζ που μου έμαθαν κορυφαίοι make up artist στην Ελλάδα.

 

Καλύψτε τα σπυράκια
Ακόμη και αν δεν είχατε εμφανίσει σπυράκια κατά την περίοδο της εφηβείας, μπορεί ως ενήλικες να ήρθατε αντιμέτωποι. Μάθετε πώς να τα καλύψετε εύκολα και αποτελεσματικά.
Απλώστε σε όλο το πρόσωπο ή τοπικά όπου χρειάζεται μια στρώση κάποιου oil free φον ντε τεν. Μπορείτε αν θέλετε να επιλέξετε μια κρέμα που περιέχει χρώμα ειδική για να καταπολεμήσετε και να καλύψετε ταυτόχρονα σπυράκια και κοκκινίλες με μία κίνηση.
Χρησιμοποιήστε ένα κονσίλερ που θα καλύψει και θα θεραπεύσει τα σπυράκια (αναζητήστε στην αγορά κάποια εξειδικευμένα προϊόντα για τον σκοπό αυτό). Διαλέξτε ένα κρεμώδες που δεν σπάει ή κάποιο που είναι ειδικό γι’ αυτά. Το μυστικό για ένα τέλειο καμουφλάζ είναι η εφαρμογή. Βάλτε μικρή ποσότητα ακριβώς πάνω στο προβληματικό σημείο και ταμπονάρετε απαλά με το δάκτυλό σας. Σβήστε απαλά γύρω από αυτή την περιοχή – χωρίς να το τρίψετε για να μην απομακρύνετε το χρώμα.
Με το ειδικό σφουγγαράκι απλώστε ομοιόμορφα λίγη πούδρα πάνω στο σημείο το οποίο θέλετε να καμουφλάρετε. Τέλος, απλώστε λίγη διάφανη πούδρα σε ολόκληρο το πρόσωπο για να σταθεροποιήσετε το μακιγιάζ.

 

Σβήστε τις πανάδες και τις κηλίδες
Η έκθεση στον ήλιο και οι ορμονικές αλλαγές είναι οι βασικοί λόγοι που εμφανίζονται. Δείτε πώς θα δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση πιο ενιαίου τόνου δέρματος.
Απλώστε ένα φον ντε ντεν σε όλο το πρόσωπο επιλέγοντας κάποιο που θα δίνει φυσικό αποτέλεσμα στην επιδερμίδα.
Δουλέψτε τοπικά πάνω στα σημάδια με ένα κονσίλερ που δίνει πλήρη κάλυψη. Επιλέξτε κάποιο που αναγράφει πάνω του ότι καλύπτει τέτοια σημάδια. Ζεστάνετέ το στα χέρια σας και απλώστε το στα σημεία που χρειάζεται με ένα στεγνό σφουγγαράκι.
Αν θέλετε να κρατήσει περισσότερο το μακιγιάζ σας περάστε από πάνω μία πούδρα, αλλά μην το παρακάνετε αν έχετε ξηρό δέρμα για να μην δημιουργηθεί αίσθηση τραβήγματος.

 

Ελαττώστε τις κοκκινίλες
Χρησιμοποιήστε ένα διορθωτικό κονσίλερ στη μύτη και το πηγούνι. Σε πολύ έντονες περιπτώσεις ενδείκνυται κάποιο κονσίλερ χρώματος πράσινου που είναι αντίθετο του κόκκινου και επαναφέρει τη φυσική απόχρωση του δέρματος. Αν είναι πολύ παχύ και δύσκολο να το απλώσετε βάλτε από κάτω μια ελαφριά ενυδατική κρέμα.
Τελειοποιήστε το μακιγιάζ με ένα ελαφρύ φον ντε τεν σε όλο σας το πρόσωπο. Προσέξτε να είναι ελαφρύ γιατί η υπερβολική ποσότητα θα δημιουργήσει σκούρα σημάδια.

 

Το μυστικό

Αν θέλετε να καλύψετε λεπτές γραμμές και ρυτίδες μην κάνετε «βαρύ» μακιγιάζ γιατί «μπαίνει» στις γραμμές και δημιουργεί αντιαισθητικό αποτέλεσμα. Επιλέξτε ένα φον ντε τεν που έχει την ένδειξη anti age. Αν η σύνθεσή του έχει μικροαντανακλαστές φωτός θα δώσει στο δέρμα σας μια ελαφριά λάμψη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ