Τι βάζετε πρώτα; Την ενυδατική κρέμα ή το primer;

Τι βάζετε πρώτα; Την ενυδατική κρέμα ή το primer; Πρέπει να φοράμε πρώτα κονσίλερ ή πούδρα;

Πάνω απ΄ όλα ο καθαρισμός
Ο καθαρισμός του προσώπου πρέπει να ταιριάζει στο δικό σας τύπο δέρματος. Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, προτιμήστε ένα καθαριστικό χωρίς σαπούνι. Αν αντιμετωπίζετε θέματα ακμής, προτιμήστε ένα με θεραπεία απολέπισης για να το χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση.

Σέρουμ ή ενυδατική;
Πρώτα το σέρουμ (ή ορός) που απορροφάται εύκολα και προσφέρει αντιγηραντικά οφέλη. Δεν έχει αντηλιακή προστασία ή βαριά έλαια. Ολοκληρώστε τη φροντίδα με μία καλή κρέμα ματιών για φωτεινότητα. Αν και δεν θεωρείται απαράβατος κανόνας, οι περισσότεροι ειδικοί προτείνουν την εφαρμογή της κρέμας ματιών πριν από την κρέμα ημέρας, συνήθως για τον ίδιο λόγο που προηγείται και ο ορός-έχει λεπτότερη υφή.

Ενυδατική ή αντηλιακή;
Κι ενώ οι περισσότερες από εμάς θεωρούμε ότι πρέπει να περάσουμε στην ενυδατική κρέμα, η πραγματικότητα είναι ότι περνάμε… στο σχηματισμό των φρυδιών. Προτού εφαρμόσουμε κρέμες, λάδια ή λοσιόν, πρέπει να προστατεύσουμε τη φυσική τρίχα των φρυδιών με ένα καλό μολύβι. Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία, βάλτε ενυδατική στο πρόσωπο και μετά αντηλιακό (ή ένα προϊόν που τα συνδυάζει). Αν θέλετε να βάλετε primer, δεν είναι απαραίτητο, αλλά θεωρείται ότι μειώνει τους πόρους και είναι αρκετά βοηθητικό για τα λιπαρά δέρματα.
Μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες από το λάδι προσώπου, πάνω από την ενυδατική κρέμα – το λάδι μπορεί να διαπεράσει την κρέμα όχι όμως το αντίθετο- ή να τις αναμίξετε με αυτή. Μη φτάσετε όμως στην υπερβολή . Αν έχετε ήδη βάλει πάνω από έναν ορό, αφήστε το λάδι για το βράδυ.

Bάση ή κονσίλερ;
Στο δίλημμα βάση και κονσίλερ, κερδίζει πρώτα η βάση για να καλύψετε τα σημάδια, τις κοκκινίλες και την ακμή. Με αυτόν τον τρόπο, θα χρειαστείτε λιγότερο κονσίλερ μετά γιατί θα έχετε εξισώσει τον τόνο της επιδερμίδας με τη βάση. Το κονσίλερ είναι προαιρετικό, σε περίπτωση που θέλετε να δώσετε έξτρα κάλυψη σε περιοχές με έντονο πρόβλημα. Η ολοκλήρωση του μέικαπ γίνεται με μία διάφανη πούδρα ώστε να κρατήσετε ενωμένο το συνολικό αποτέλεσμα και μετά προσθέτετε ρουζ ή τερακότα για ζωντανό χρώμα.

Σκιά ματιών ή μάσκαρα;
H σωστή σειρά εφαρμογής είναι η σκιά ματιών, το eyeliner και τέλος η μάσκαρα. Ολοκληρώνουμε τη ρουτίνα με κραγιόν ή λιπ γκλος, πάντα επιλέγοντας την απόχρωση και υφή που ταιριάζει στην εκάστοτε περίπτωση.

Το μυστικό

Αν δεν θέλετε να αισθάνεστε την επιδερμίδα σας «βαριά» από τα πολλά καλλυντικά, περιμένετε πάντα 1 λεπτό να στεγνώσει το προϊόν που έχετε απλώσει πριν προχωρήσετε στο επόμενο .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ