Το μυστικό για να μη χαλάει το κραγιόν σας, ακόμη κι αν φοράτε μάσκα

Εάν προσπαθείτε να μη λερώνετε τη μάσκα σας με το κραγιόν σας, σίγουρα δεν είστε μόνες. Ακόμη και οι πιο long-lasting φόρμουλες διατρέχουν τον κίνδυνο μουτζούρας ή ξεθώριασματος όταν φοράτε μάσκα.

Ευτυχώς όμως, υπάρχει ένα κλασικό μυστικό που θα μπορούσε να σας σώσει. O make up artist Carl Ray – που είχε πελάτισσα την πρώην Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, τη Michelle Obama – μοιράστηκε αυτή την έξυπνη συμβουλή στο Instagram και είναι πολύ απλό, αν την εφαρμόσετε, να την πετύχετε και εσείς.

Το πιο σημαντικό εργαλείο που χρειάζεστε (εκτός από το αγαπημένο σας κραγιόν, φυσικά) είναι ένα χαρτομάντηλο.

1 Προετοιμασία

«Απολέπιση και ενυδάτωση των χειλιών. Τα χείλη μας δεν παραμένουν φυσικά μαλακά και λεία, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα όπου υποφέρουμε από εποχιακή ξηρότητα» γράφει o Ray.

2 Primer και εφαρμογή

Στη συνέχεια, o Ray συμβουλεύει να χρησιμοποιήσεte ένα lip primer ή ένα κονσίλερ (αν δεν έχετε το πρώτο) και έπειτα να περάσετε με ένα μολύβι χειλιών όλη την επιφάνεια των χειλιών σας. Μαζί αυτά τα βήματα – που τα ξεχνάμε συχνά όταν βιαζόμαστε – θα μεγιστοποιήσουν τη δύναμη του κραγιόν σας.

Μετά από αυτό, ήρθε η ώρα να εφαρμόσετε το κραγιόν. Τα ματ φινιρίσματα τείνουν να έχουν περισσότερη δύναμη παραμονής σε σχέση με τα γυαλιστερά lip gloss, για αυτό και είναι πιθανώς η ασφαλέστερη επιλογή.
Το ταμπονάρισμα του χρώματος των χειλιών για την αφαίρεση του περιττού υλικού θα βοηθήσει να το αποφύγετε επίσης. Μπορείτε πάντα να εφαρμόσετε ξανά λίγο περισσότερο από την απόχρωση που έχετε επιλέξει, εάν θέλετε μια πιο έντονη απόδοση.

3 Το κόλπο του χαρτομάντιλου

«Τοποθετήστε ένα μονόχρωμο χαρτομάντηλο πάνω από το κραγιόν και πασπαλίστε με μια χαλαρή ημιδιαφανή πούδρα πάνω από το χαρτομάντηλο», λέει o Ray. Το κραγιόν δεν θα μεταφερθεί στη μάσκα σας.

Μην ξεχνάτε να διατηρείτε τη μάσκα και το πρόσωπό σας καθαρό για να αποφύγετε επίσης τα σπυράκια (ακμή) από τη μάσκα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ