Έλαιο Argan: Το μυστικό ομορφιάς που κάνει θαύματα σε μαλλιά, πρόσωπο και σώμα!

Οι Μαροκινοί το αποκαλούν «Υγρό Θεό» ή «υγρό χρυσάφι» της ερήμου, χάρη στις ευεργετικές του ιδιότητες που έχει για το δέρμα και τα μαλλιά.

Το έλαιο Argan είναι ένα πολύ σπάνιο έλαιο, θεωρείται χρηματιστηριακό προϊόν λόγω της περιορισμένης παραγόμενης ποσότητας και φύεται μόνο στο Μαρόκο, εκεί που ξεκινά η δυτική έρημος Σαχάρα και είναι προστατευόμενο από την UNESCO. Με την παραγωγή του ασχολούνται αγροτικοί γυναικείοι συνεταιρισμοί. Είναι παγκοσμίως γνωστό για τις θρεπτικές, καλλυντικές και θεραπευτικές του ιδιότητες.

Γιατί είναι τόσο θαυμαστό;

Το έλαιο αυτό περιέχει βιταμίνες Α και Ε και ωμέγα 3-6-9. Το έλαιο Argan αποτελεί την καλύτερη και μεγαλύτερη φυσική πηγή βιταμίνης Ε που παράγει η φύση. Αυτό και μόνο το καθιστά ως ένα μοναδικό αντιγηραντικό προϊόν, φυσικό αναπλαστικό για την επιδερμίδα και για το τριχωτό της κεφαλής. Τι άλλο κάνει το έλαιο Argan:

  • Είναι αντιρυτιδικό και συμβάλλει στην αντιγήρανση.
  • Έχει αντιοξειδωτική δράση και προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση.
  • Ανανεώνει τα κύτταρα της επιδερμίδας.
  • Δυναμώνει τα μαλλιά, δίνει λάμψη στην τρίχα ενώ θρέφει τις σπασμένες άκρες των μαλλιών.
  • Ενυδατώνει σε βάθος.
  • Χρησιμοποιείται κατά των ραγάδων.
  • Μειώνει το βάθος των ουλών.
  • Ανακουφίζει στα εκζέματα και είναι κατά της νεανικής ακμής αφού ισορροπεί την παραγωγή σμήγματος.
  • Καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα.
  • Ενισχύει τα αδύναμα νύχια.

Μια δοκιμή μας έπεισε!

Δοκιμάσαμε το φυσικό ακατέργαστο έλαιο κατευθείαν από τον Cooperative Apia του Μαρόκου, το οποίο χρησιμοποιείται στο πρόσωπο, τα μαλλιά και το σώμα. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά: μεταξένια μαλλιά και απαλή επιδερμίδα.

argan

Επίσης το serum μαλλιών με έλαιο Argan και δεντρολίβανο, από την βραβευμένη εταιρεία φυσικών καλλυντικών Νatus Marrakech, καθώς και το φυσικό σαμπουάν για ξηρά μαλλιά με έλαιο Argan και άνθος πορτοκαλιού μας χάρισε άμεση ενυδάτωση και έντονη λάμψη στα μαλλιά μας.

hair-serumorange-blossom

Τέλος, το scrub σώματος της εταιρίας Νatus Marakech με άρωμα από άνθος πορτοκαλιού με ζάχαρη και έλαιο Argan μας πρόσφερε μια απαλή και μεταξένια υφή στο σώμα μας.

Natus

 

Το μυστικό

Το έλαιο argan τρέφει και αναζωογονεί το τριχωτό της κεφαλής. Αφού λουστείτε, εφαρμόστε το έλαιο σε όλο το μήκος των μαλλιών σας. Αν τα μαλλιά σας είναι ξηρά μπορείτε να κάνετε και ένα απαλό μασάζ. Στη συνέχεια καλύψτε τα με μια πετσέτα και αφήστε την για 30 λεπτά περίπου. Έπειτα ξεβγάλετε.

Φίλια Μητρομάρα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ