Αλλάξτε τον τρόπο που βουρτσίζετε τα μαλλιά σας!

Αν θέλετε να μακρύνουν τα μαλλιά σας πιο γρήγορα αυτό το μυστικό θα σας φανεί σωτήριο: Αλλάξτε τον τρόπο που βουρτσίζετε τα μαλλιά σας και αποκτήστε πιο υγιή μαλλιά.

Τα υγιή μαλλιά είναι αυτά που επιτρέπουν στην τρίχα να μεγαλώνει πιο γρήγορα, χωρίς να σπάει. Εκτός από τη σωστή διατροφή, τα κατάλληλα προϊόντα για τον τύπο των μαλλιών σας, την αποφυγή του πολύ styling και της θερμότητας από το πιστολάκι αυτό το μυστικό θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μακριά μαλλιά!

Ο σωστός τρόπος βουρτσίσµατος βοηθά τα µαλλιά να µακρύνουν, ο λάθος τρόπος αντίστοιχα έχει το αντίθετο αποτέλεσµα, αφού οδηγεί σε σπάσιμο της τρίχας.

1 Ξεκινήστε µε την επιλογή της σωστής βούρτσας: αυτές µε τη φυσική τρίχα είναι πιο φιλικές και για τα ίδια τα µαλλιά και για την επιδερµίδα του τριχωτού, σε σχέση µε τις πλαστικές ή τις µεταλλικές.

2 Αν τα µαλλιά σας είναι ιδιαίτερα ατίθασα, ψεκάστε τα µε ένα ειδικό προϊόν που τα ξεµπλέκει και πάντα βουρτσίζετε από τις άκρες ανεβαίνοντας προς τα πάνω. Μπορεί να µοιάζει παράλογο, όµως, αν τυχόν υπάρχουν κόµποι στην κορυφή του κεφαλιού, ξεκινώντας από πάνω, απλώς θα τους σπρώξετε προς τα κάτω. Τότε θα βρεθείτε µε κόµπους στις άκρες των µαλλιών, εκεί όπου η τρίχα είναι πιο ηλικιωµένη, κατεστραµµένη και εύθραυστη.

3 Αυτό που πρότειναν οι γιαγιάδες µας, ένα απαλό βούρτσισµα πριν από τον ύπνο, αναδιανέµει τη λιπαρότητα από την κορυφή έως τις άκρες, βοηθώντας στο µεγάλωµα της τρίχας. ∆εν απαιτούνται βέβαια οι 100 βουρτσιές που έλεγαν οι γιαγιάδες µας, 15-20 αρκούν.

Το μυστικό

Υγιή µαλλιά µπορούν να υπάρχουν µόνο σε ένα υγιές τριχωτό. Πρέπει να διατηρείτε τους θύλακες της τρίχας καθαρούς και υγιείς, ώστε να µεγαλώσουν υγιή µαλλιά. Οι ειδικοί προτείνουν να χρησιµοποιείτε ένα ειδικό απολεπιστικό προϊόν µία φορά την εβδοµάδα, για να αποµακρύνεται η περίσσια λιπαρότητα από τα µαλλιά. Επίσης, µία φορά την εβδοµάδα κάνετε µασάζ στο κεφάλι, για να ενισχύσετε την κυκλοφορία του αίµατος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ