Βιταμίνη C: Γιατί να επενδύσετε σε αυτήν τη βιταμίνη

Η βιταμίνη C θεωρείται απαραίτητο συστατικό για την φροντίδα της επιδερμίδας. Σύμφωνα με τους ειδικούς θα πρέπει να επενδύσετε στη βιταμίνη C καθώς πλέον είναι σημαντικός παράγοντας για τη λάμψη της επιδερμίδας σας.

Το μυστικό πίσω από μία λαμπερή επιδερμίδα είναι η Βιταμίνη C. Η βιταμίνη C είναι ένα πολύ γνωστό, ισχυρό αντιοξειδωτικό με την ικανότητα να μετατρέπει την κουρασμένη επιδερμίδα σε λαμπερή και ακτινοβόλο μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες.

Πως ωφελεί

Η βιταμίνη C είναι γνωστή για την τόνωση του ανοσοποιητικού μας αλλά και των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων της ενώ τη βρίσκουμε κυρίως στα φρούτα και τα λαχανικά. Όμως οι κακές συνήθειες όπως η έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα αλλά και η περιβαλλοντική μόλυνση, μειώνουν τη δράση της και δημιουργούν την ανάγκη για τη χρήση προϊόντων περιποίησης που την περιέχουν ώστε να υπάρχει τοπική δράση.
Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για πολλές κυτταρικές και δερματικές λειτουργίες. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται:
η σύνθεση κολλαγόνου
η διατήρηση της αντοχής και της ακεραιότητας του δέρματος,
η επούλωση πληγών
η προστασία από τις ελεύθερες ρίζες και την υπεριώδη ακτινοβολία.

Σε τι μορφές θα τη βρείτε
Η βιταμίνη C διατίθεται σε διάφορες μορφές. Θα τη διαβάσετε στις ετικέτες ως L-ασκορβικό οξύ, τετραεξυλδεκυλο ασκορβικό, ασκορβυλικό παλμιτικό άλας και φωσφορικό ασκορβυλικό νάτριο. Δεν είναι όλα ίδια όσον αφορά στο ρυθμό απορρόφησης. Η απορροφησιμότητα ενός προϊόντος με βιταμίνη C είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες. Οι περισσότεροι οροί πάντος περιέχουν βιταμίνη C με τη μορφή L-ασκορβικού οξέος.

Η συγκέντρωση είναι το μυστικό

Η συγκέντρωση είναι ουσιαστικά η αντοχή του οξέος. Συμφωνά με τους ειδικούς συνίσταται η συγκέντρωση τουλάχιστον 10% όταν είναι σε μορφή L-ασκορβικού οξέος. Ωστόσο, σε ορισμένα προϊόντα θα δείτε 15 ή 20%. Συνήθως σε αυτή την περίπτωση συνδυάζουν και άλλα αντιοξειδωτικά και ενισχυτικά όπως η βιταμίνη Ε και το φουρουλικό οξύ. Ο συνδυασμός της βιταμίνης C με τη βιταμίνη Ε και του φουρουλικού οξέος δημιουργεί ένα πολύ πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό με πρόσθετα οφέλη. Η βιταμίνη Ε λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό και ενισχύει επίσης τη λειτουργία της βιταμίνης C. Βοηθά και στη διατήρηση του φραγμού του δέρματος. Το φουρουλικό οξύ ενισχύει και τις δύο βιταμίνες.

Μπορείτε να πάρετε το 100% της Βιταμίνης C που χρειάζεστε από τις τροφές

Αλλά το πλεονέκτημα  ενός serum εμπλουτισμένου με βιταμίνη C είναι ότι πηγαίνει απευθείας στην επιδερμίδα με μόλις 1 με 2 εφαρμογές. Το πλεονέκτημα όμως ενός serum εμπλουτισμένου με βιταμίνη C είναι ότι πηγαίνει απευθείας στην επιδερμίδα με μόλις 1 με 2 εφαρμογές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ